vinter

Ann-Maris innlegg

Vinteren er kommet til Tidaholm.  Jeg hadde et lønnlig håp om at den skulle

avvente til jeg satt på flyet på vei til vinteropplag, men ikke så, nei. Vinter heter inverno på portugisisk, merkelig sammentreff? Nei, bare en riktig observasjon, gjort av et folk som har et usselt forhold til kuldegrader. Det kan riktignok være ganske grøssent (med kuldegrader) i Nord-portugal, men jeernvarebutikken i St.Barbara har nok ikke sneskyfler på lager.

Idag er sesongstart for SVT og NRK med vintersportsendinger. Jeg har stor glede av å se på pesende og snørrete langrennsløpere, skiskyttere,sikksakkløpere og andre avarter av vinteridrett, dog en absolutt aversjon mot aktivt å oppsøke denslags. Sne i skoene, kladder under skiene, stivfrosne appelsiner og rå bålved, brukne skitupper og reservetupp i skuffen 3 kilometer borte, alt dette har jeg prøvd og forkastet.

I uken som kommer skal jeg hente barnebarnet Hugo på skolen, og vi får gjøre litt førjulskos med klipp,lim,pakker og bånd. Prinsipielt er jeg mot juleforberedelser i november, men dette er unntakstilstand. DSC02307

Jeg har ikke oppdatert fuglene mine om reiseplanene. De aner fred og ingen fare, og nylagde meiseboller og solsikke serveres hver dag. Nøtteskriker, flaggspett, dompap og alt smått og godt koser seg og vet ikke at vinterserveringen blir noe mer sparsommelig med servering bare 2 ganger i uken. Det oppdager de nok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s