på leting

På spaning etter vinteropplag i Algarveströket er Marianne og jeg nå i Moncarapacho, med 2-ukers hybel hos et engelsk par,George og Olive.
Vi har med lister med kontakter fra forskjellige nettsider, og komboen av vår dårlige portugisisk og utleiernes ofte dårlige engelsk er jobbig, men det går på et vis, så vi har visningsavtaler på löpende bånd, men ikke tettere enn at vi har tid til å gå tur med naboens ene hund hver dag, samle litt frö og gjöre ingenting.
Idag besökte vi fiskemarkedet i Olhao akkurat da de skulle stenge, kanskje dögnrytmen vår er litt ujustert.DSC00226
Vi så på et hus i St. Barbara de Nexe igår. Huset var greit og ikke dyrt, men det var ingen oppvarming der. Eieren sa at det var helt unödvendig, og han var fra Minho i nord, og når det ikke var kaldt for ham var det ikke kaldt, punkt!
Vi har leiebil. Marianne har förste etappe fra flyplassen. Etter å ha attakert vindusviskeren etpar ganger kommer saklig sukk: hvor i all verden har jeg värt borti en bil med rattgir, siden jeg pröver det istedenfor girspaken? Svar:hennes egen.   Det gikk bedre etter den avklaringen.
Väret er fantastisk, det skal visstnok bli vått neste uke, men den tid den sorg. Det er et svömmebasseng i hagen her vi bor, og absolutt til vår rådighet, men så langt uprövd av oss.men vi har prövd diverse viner, röde og hvite, som husverten kommer med. Hvite; helt ok, men den röde, nåja….
Marianne har kjöpt ny GPS, kallenavn Minimim, etter forgjengeren Madam Mim(heksen), hun er full av tull, men har fått en oppstramming og tedde seg bedre idag enn igår, da vi var i St.barbara de Nexe og hun var ganske upålitelig og slo skröner for oss titt som tett. Til supplering har vi kjöpt et gammeldags veikart, og det gjorde vi kort prosess med og skar bort alle bykart og alt vest for Faro er pent brettet bort, så vårt Portugal er relativt snevert for öyeblikket.det skal vi rette på i neste omgang.
HJemme i Tidaholm har butikkene forlengst sendt ut reklame for å kjöpe höstens lammekjött. Dessverre har reklamen ingen forankring i virkeligheten, med den fölge at vi idag så oss nödt til, etter markedsbesök i Olhao, å lage fårikål, hvilket ikke var feil på noen måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s