Vår by: St.Barbara de Nexe

Byen er liten, 4119 innbyggere inkludert små landsbyer  i omlandet. Byen virker veldig hyggelig,  «alle kjenner alle». Det er jo selvfølgelig en del engelskmenn her også som overalt ellers i Algarve.  Noen oppfører seg litt som herrefolk overfor portugiserne, de tror det er en slags koloni.

Vi synes vi skal bo ganske sentralt, urbanister er vel ikke enige. Det er 7-8km til Loule og 11km til Faro.

Her er en gammel tradisjon for trekkspill, i begynnelsen av januar spiller grupper “Charolas” forskjellige steder i kommunen for å feire det nye året. File:José Ferreiro (Pai).jpg

Trekkspill, kastanjetter, tamburin, triangel og av og til klarinett og saxofon er instrumentene de bruker. Disse gruppene har lange tradisjoner i området, det  blir spennende å høre på selv om trekkspill ikke er mitt yndlingsinstrument.,

 cliquez pour agrandirAv alle steder i verden har St. Barbara noe så sært som en bar  dedikert til heavy-metalbandet Iron Maiden. Hit kommer det visstnok fans fra hele verden. Baren eies av Steve Harris, tidligere bassist i Iron Maiden.

Det er ikke sannsynlig at det blir min yndlingsbar

Restauranter  O Alagoas (fisk), A Canga, Cavalo Branco. Alle tre skal visstnok være veldig bra.

Byens lille torg er hyggelig, og på benkene ved bussholdeplassen sitter de samme gamle gubbene som overalt ellers i portugisiske småbyer.

Kvinnene er sannsynligvis inne i det lille supermarkedet rett over gaten. De som ikke er der er nok hjemme for å                 tilberede mat til gubben.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s