Det er jo flest hverdager

Ann-Maris innlegg.

«Dei store stormane har du attom deg.                              Då spurde du ikkje kvi du var til. kvar du kom ifrå og kvar du gjekk, du berre var i stormen,var i elden.

Men det gjeng an å leva i kvardagen og, den grå,stille dagen, settja poteter, raka lauv og bera ris, det er så mangt å tenkja på her i verdi, eit manneliv rekk ikkje til.   

Etter strevet kan du steikja flesk og lesa kinesiske vers. Gamle Laertes skar klunger og grov om fiketrei, og let heltane slåst ved Troja».

Fra diktsamlingen «Dropar i austavind» 1966 – Olav H. Hauge

Sånn er det – la bare heltene slåss ved Troja, la verdens pamper og look-a-likes late som de er uunnvärlige. La israeliske måneraketter krasjlande, og stortingsrepresentanter fuske med reiseregninger. Siden jeg ikke kan endre andre enn meg selv (og kanskje ikke det engang), så velger jeg å sette mine bondebönner og poteter, höste mine appelsiner, la väret styre min dag og jeg gleder meg over små ting.

Min lille veistump utenfor Sao Bras er nesten ikke en prikk på kartet engang, noen få hus spredt med mye luft mellom. Noen kjeftende hunder, fiskebilen, en traktor i ny og ne, ikke verdens navle.

Og byen, Sao Bras – ikke verdens navle den heller. Det er hyggelig å sitte utenfor markedet og titte på mennesker i aldeles hverdagslige gjöremål, og jeg tenker at dette fredsommelige livet kunne värt hvorsomhelst i verden, hvis altså verden kunne holde fred.

Forleden var jeg innom kommuneveterinären for å lufte frustrasjoner omkring katteforholdene litt oppi gaten, Mariannes stikkvei, full av stadig ynglende katter utenfor all kontroll. Og seså, för jeg visste ordet av det så kom doktor Dyregod, vi vandret oppover gaten, han tok en alvorsprat med Georgina som mater katter men ikke fikser resten. Neste uke setter doktor Dyregod ut feller, fanger kattene hennes, steriliserer dem og bringer dem tilbake. Alt godt som ender godt.

Og da er jeg tilbake der jeg startet: Alt behöver jo ikke å väre storslagent, det lille er helt greitt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s