Sitteplass i skyggen

Mariannes innlegg

To think of (sitting in the) shadow is a serious thing. Victor Hugo,  parentesen er min

Sommeren er jo forlengst forbi, med tørke, vanning hver dag av alle plantene som bor i krukker. Det er lite skyggesteder på tomten min og vannregningen i sommermånedene er ganske stor. Patioen er uutholdelig når solen stiger høyt, parasollen hjelper ikke mye når det blir 35 grader. Jeg har en liten bakhage som blir ganske gjørmete når den blir våt. Her er det skygge og deilig, og kunne vært perfekt til å sitte og henge med ett glass hvitvin når solen er på det varmeste. Problemet er at stolbena synker ned i gjørmen når jeg vanner, hvilket jeg gjør hele tiden. Man sitter ikke helt behagelig.

Anns gode ide var at vi skulle legge fliser i en del av hagen, hun har uthus fulle av fliser, jeg hadde en fin marmorplate som kan brukes til et bord. Sand til fliseunderlag og «bordben» av terrakottablokker ble skaffet til veie. Da var det jo bare å starte.

Det ble mye hakking og graving, plukking av stein, det ble blod, svette og tårer. Mange pils-/hvitvinpauser.

For dem som ikke har prøvd å fliselegge en uteplass, kan jeg fortelle at det er ingen spøk å få alt i vater. Man kan jo ikke gi seg når man først har begynt. Vi klarte det, plasserte noen krukker Georginer utenfor og sannelig ble det ikke riktig hyggelig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s