Vårens vakreste eventyr

Mariannes innlegg

Når man bor i Sao Bras er dette noe man gleder seg til hele året, det er virkelig fantastisk. Jeg vet det er skrevet om tidligere, men en god ting osv. Arbeidet som ligger bak disse fantastiske blomsterfaklene er jo hinsides hva en stakkar kan klare å få til.

Forhistorien (legenden?) for Festas das Tochas er at i 1596 var sir Walter Raleigh sammen med en bande engelske og hollandske røvere på raid, de kom fra Cadiz i Spania og angrep Faro i Portugal. Sao Bras var den gang en viktig by fordi biskopen av Faro hadde sommerresidens her. Da Raleigh og banden var ferdig med Faro fortsatte de mot Sao Bras. Men det gikk ikke bra. Befolkningen utstyrte seg med fakler og køller og jaget engelskmennene på flukt. De dekorterte faklene med blomster og dro hjem, og feiret seieren i kirken. Etter det har det vært påskeprosesjoner med fakler mange steder i Algarve, men det er bare i Sao Bras de har holdt på tradisjonen til dags dato. Faklene er byttet ut med blomsterfakler og prosesjonen er blitt religiøs, de stopper opp og roper «Halleluhja, han er oppstanden», og løfter blomsterfaklene.

 

Hvis noen lurer på hvorfor det stadig vekk dukker opp en ku i bakgrunnen er det fordi det er en ost- og melkebutikk der.

Disse to som satt ved et gatehjørne måtte jeg ta med. Legg merke til at hunden holder en kopp i munnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s