Prosjekt ny hage

Mariannes innlegg

En hage trenger mye vann – det meste i form av svette. Lou Erickson

Jeg har bare bodd i mitt nye hus med hage i noen måneder. Den er tett beplantet, forrige leieboer dyttet ned planter der det var ledige flekker uten tanke på at noen planter sprer seg hemningsløst. Som for eksempel spanske

En liten samling av nyttige redskaper

margeritter og Lantana. Midt inne i margerittskogen finner jeg fine sukkulenter og løkplanter. En rose er nesten kvalt av en vakker lantana. Rosen må jeg flytte, men så var det å finne en god spade. Noe sier meg at spade ikke er det mest brukte hageredskapet her. Jeg skjønner det, jorden blir hard som betong i varmen, og når det regner blir det bløt leire. Da passer det bedre med en stor suppeøse. Så vidt jeg kan se brukes det for det meste hakker i forskjellige varianter.

En ryggbrekkende spade

Jo, jeg fant en spade med skjær i passende størrelse, problemet er lengden på skaftet. Vel og bra at de fleste portugiserne er kortvokste, jeg er ikke av de høyeste jeg heller – men …..

Ann og jeg fant også en spade på et marked, fin størrelse og lengden på skaftet var bra, men noe var feil, den har «skuldre» som en brusflaske.

Patioen

Jeg flyttet hit med hundrevis av planter i krukker og potter, hvor skulle jeg gjøre av dem? Noen står fremdeles i Anns hage. Mange har jeg i patioen utenfor inngangsdøren, praktisk å ha krydderurter, paprika, chili og sånt her. Sukkulentene er i hovedsak på takterrassen. Men hva med resten, georginer, små trær, alle fristelser jeg har falt for på hagesentre og markeder?

Lit trist, men det skal nok bli bra etterhvert

Utsikten fra soverommene er det ikke noe å si på

 

Forrige leieboer hadde hund og gjerdet inn en hundegård bak huset. Goldt og trist, bevokst av ugress om vinteren og jord som er som betong om sommeren. Jeg har begynt å rulle sammen nettinggjerdet, har hakket plass til noen planter, lagt ut paller til en del av krukkene, men bra er det ikke. Det kan bli bra, med mye arbeid og hakking. Problemet er at jeg er så lat, vinteren er kald og vinden uler rundt hushjørnene. Det har regnet veldig lite i vinter, og det fører til at jorden er lite samarbeidsvillig. Noe må gjøres,

MEN IKKE I DAG!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s