Nyttårsløfter

Mariannes innlegg.

Måtte alle dine problemer vare like lenge som dine nyttårsforsetter.
Joey Adams
Jeg har aldri vært særlig ivrig når det gjelder nyttårsløfter,men nå har jeg et par løfter som kanskje lar seg gjennomføre.
Jeg SKAL lære meg portugisisk!
– Jeg SKAL  bli flinkere og gå turer, lange turer!
 
Jeg kom akkurat på et viktig løfte: Sørg for at minst mulig blir sendt til meg via posten fra Norge. DNB sendte meg nytt bankkort i oktober, det har ikke landet i min postkasse. Nå har jeg sperret kortet, og banken sender et nytt til søster Eva i Norge. Hun er flinkere å kamuflere at det er et kort i konvolutten. Ingen har tullet  med  kontoen, men man vet aldri.
Det å lære portugisisk er viktig, man klarer seg fint med engelsk i hverdagen, i tillegg enkeltgloser på portugisisk. Men dels synes jeg nok at man har en plikt til å lære språket, dels har jeg fått en husvert som bare snakker portugisisk. Da er det jo jeg som må lære, tenker jeg. Dona Maria og Joauqim er hyggelige mennesker, men jeg må klare å gjøre meg forstått. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har gått på kurs i Norge, men nå har jeg kjøpt et onlinekurs som skal være ‘just fantastic‘ ifølge engelske brukere. Vi får se.
 
Gå tur! Det er skammelig å innrømme at det har blitt lite av det det siste halvåret. Jeg kan jo skylde på flytting og alt det medfører, men det er jo ikke helt sant. En god porsjon latskap er nok også en årsak, sommeren var for varm og vinteren er for kald, dagslyset forsvinner tidlig på ettermiddagen. Det er helt sant, for såvidt, men ingen god nok unnskyldning. Vinteren har vært iskald til nå, og det er ikke slutt ennå.
På den annen side priser jeg meg lykkelig for at jeg bor i et land som er grønt hele året. Jeg får frysninger når jeg ser bilder fra Norge, snøkaos og vinterstormer. Jeg ser jo også bilder og meldinger fra FB-venner som er helt i ekstase for at de har snø og skiføre. Uforståelig, men all respekt for at man er forskjellig.
Ellers er alt fredelig i min caminho. Nabo Georgina er riktignok litt for ivrig med hagesaks og sag. Jeg har stoppet henne flere ganger når hun går løs på plantene på ‘min’ eiendom. Jeg kan jo ikke overvåke henne hele tiden, så hun har meiet ned noen Hawaiiroser og en Plumbago. Jeg reddet en flott Bignonia. Jeg har lært meg noen nyttige setninger på portugisisk, spesielt beregnet på Georgina. Hun er blitt litt mer  tilbakeholden med saksen, men jeg følger med når jeg er hjemme. Hun er veldig ivrig når det gjelder å feie gaten og min parkeringsplass, et evighetsarbeid fordi det er sand og grus for det meste. Hun plukker opp små stener i gaten og nedblåste blader fra trærne og fyller bøtten som hun alltid bærer med seg i påkommende tilfelle.
Og lille Cherry vokter huset fra sin plass på portstolpen eller fra takterrassen. Betryggende.
PS. Den av Ann omtalte julegaven fra Eva i Norge har ankommet og Ann har vært og hentet den. Ble sendt fra Norge 22. november.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s