Hva skulle man gjort uten böker?

Mariannes innlegg

Den som har hage og en boksamling savner ingenting – Cicero

20161122_210519

Litt av portugalbiblioteket

hageimg_20140717_084403fr

og litt av min hage

Helt enig med Cicero, og jeg har en liten hage og en stor boksamling. Problemet er at boksamlingen venter på et lager hos nevø Thor i Sverige. Jeg savner den. Nå er det håp om at resten av flyttelasset kommer ned til Portugal om en stund.

Til det skjer, er det loppemarked og brukthandel som gjelder. Det finnes masse bøker, men de fleste er jo på språk jeg ikke behersker særlig godt. Tysk, fransk, nederlandsk og portugisisk. Portugisisk vil jeg jo gjerne lese, men det er en stund til jeg kan si at jeg behersker språket. Da er det engelsk, det er jo greit.  Det som ikke er greit er at det er mest søtsupperomaner og romantisk kliss.

Ann-Mari og jeg har også lånt bøker av hyggelige svenske Katarina som bor litt lengere borti veien østover. Nå har vi jo ikke vært hos henne og levert bøkene tilbake, det må vi gjøre før vi får lånt flere. (Vi har ikke glemt det, Katarina.)

Men norske bøker er det verre med. Det er jo stadig nye utgivelser man kunne ønske seg, og det burde jo ikke være problemer å kjøpe fra en nettbokhandel – trodde jeg!9788203361074

Men tenk det, de sender ikke til utlandet! Ikke en eneste, og jeg har sjekket alle. Jeg skjønner ikke problemet. All netthandel går jo ut på at man betaler på forskudd, ikke mange muligheter for svindel fra skumle utlendinger. Jeg har en FB-venn som har gitt ut en bok som får strålende kritikker, men får jeg kjøpt den? Ikke! Jeg må nok vente til «Brødre» av Erling Gulbrandsen blir oversatt til engelsk. Amazon er en venn i nøden. Man kan få det meste der, og det går vanligvis kjapt og greit å sende fra England.

Her om dagen fikk jeg en melding fra kusine Kari Nyberg i/på(?) Lillehammer. Hun kunne fortelle at hun er bidragsyter i en bok, «Grenseløse forfattere 2». Julelesestoffet er reddet! Hun sender boken, og jeg gleder meg til å få den i hånden. Kari er en kunstnerisk sjel som skriver historier, dikt og viser. Det er godt at det er noen i familien får gjort noe ut av kreativiteten. Det blir mer til hjemmebruk for de fleste av oss.20161122_2050341

Man kan jo kjøpe e-bøker, jeg har prøvd, men det er ikke noe stas. Det å bla i en ny bok, duften av papiret, blafre gjennom, titte litt på en side her og en side der. E-bøker kan ikke måle seg med det.

Jeg har også fått en bok av Ann-Mari til bursdagen min. Min yndlingsforfatter Jose Saramago har skrevet en tykk og fin bok «Journey to Portugal». Han er jo en portugisisk Nobelprisvinner og jeg har mange bøker av ham fra før, men denne manglet.

Joda, julelesestoffet er reddet!20161122_2141421

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s