Ferie på Costa del Sol

Mariannes innlegg

To dagers ferie får være nok, vi pensjonister kan ikke feriere i ukesvis. Det er så mye som kal gjøres. Hagen, som jeg kaller patioen min krever sitt, plukke et vissent blad her, klippe en gren der, beundre blomstringen. Tømme potter med planter som har avgått med døden i den stekende heten det har vært i sommer. Og ikke minst vanne, vanne og atter vanne.

p1130975

Fia og Cherry

Og selvfølgelig krever det sin kvinne fullt ut å sørge for at kattene blir riktig bortskjemte, både mine og de gatekattene jeg holder med mat og vann.

Men i alle fall, Kari Eliassen inviterte meg til Estepona hvor hun har en leilighet, og nå passet det fint, bortsett fra at jeg ikke kunne ta bilen og bare kjøre i fire timer. Man kan jo ikke reise fra hage og katter, så søster Ann måtte ha mulighet for å vanne og mate både katter og planter, dermed måtte hun ha bil. Altså måtte det bli buss til Sevilla. Kari, det elskelige vesen kunne godt kjøre i 2.5 time for å hente meg der.

faro-old-bus-station

Endelig fant vi bussen

Og sånn ble det.  Starten ble dårlig, jeg hadde skrevet ut billetten og var helt klar. Jeg vet godt hvor busstasjonen i Faro er, men så var det å finne ut hvor bussen gikk fra. Av ca. femti busser og 30 terminaler, hvor? Vi var ute i god tid fordi vi forutså at det kunne ta litt tid. Spurte alle som evt kunne ha peiling, løp fra buss til buss som forvirrede høner, og hvor var infodisken? Det gikk jo bra til slutt, Ann fant info og jeg fant terminal 3. De fleste jeg snakket med var enige om at her gikk bussen til Sevilla. Og det gjorde den sannelig, men jeg hadde ikke mange minuttene å gå på.

Vi var tidlig ute når vi ankom Sevilla og jeg skulle ringe Kari for å fortelle det, men  da vi gikk inn for landing så jeg at hun sto og ventet, og det viste seg at bussen var altfor sent ute. Det viste seg også at tiden i Spania ikke er den samme som i Portugal. Men i alle fall, kjempehyggelig å møte Kari igjen, det er altfor lenge siden sist.

fall

Klønete

Kari hadde parkert bilen på den andre siden av sentrum, for at jeg skulle få en kjapp guiding i byen. Fint, jeg har aldri vært i Sevilla før. Det startet riktignok elendig. Men er er jo slik at av og til har man ikke DAGEN. Rett som det var da vi skulle løpe over gaten på rødt lys, trynet jeg. Trillekoffert i den ene hånden, vannflaske i den andre, altfor vide og litt for lange bukser som jeg snublet i. Jeg overlevde som man skjønner, men med synlige spor. Venstre kne fikk lide mest, skrubbsår og masse blod, bloduttredelser på en arm og blåflekker på en hofte eller to. Det kunne vært verre.

Etter en øl og en litt miserabel lunsj hadde vi en fin spasertur gjennom byen og fant bilen. Estepona neste.

20160906_192246

Kari i sofakrok av egen design

20160906_191933

Flott utekjøkken

Karis leilighet er jo bare lekker, planlagt til den minste detalj, og resultatet ble flott. Terrassen er fantastisk med kjøkken, sofaer, dusj og nesten alt. Det hun mangler er planter. Det er jo vanskelig når man ikke bor der hele året og plantene blir tørste. Jeg maste så mye om noe grønt at jeg (i samarbeid med min gartnersøster Ann) fikk som oppdrag å fikse det. Det må jo koordineres med Karis venner i bygnings-/terrassebyggingsbransjen. Men det skal gå med selvvanningsanlegg.

p1130944

Blomstrende Estepona

Tirsdagskveld på byen, og for en by! Estepona kommune har virkelig noe å skryte av. Jeg kan ikke huske å ha vært noen steder med så mye blomstrende grønt som der. Helt fantastisk. Hver eneste lille gate i sentrum har potter med blomster på veggene. Og hver gate sin farge; røde potter med hvite prikker, neste gate har blå potter med hvite prikker, osv. osv.,hele fargeskalaen. p1130935Visstnok er det kommunen som tar ansvaret for vanning og stell.

p1130953

Og vin må man ha…..

Etter en middag ute gikk vi hjem for å ta et glass vin før leggetid, det ble nok både to og jeg-vet-ikke-hvor-mange, men det var tidlig onsdag morgen før vi hadde snakket ferdig. Riktig hyggelig.

Onsdag ruslet vi også rundt med stopp på et lite vannhull innimellom, og lunsj (eller var det middag?) på en super tapasretaurant. Strandpromenaden var en glede i seg selv, med velstelt beplantning hele veien. Alle nedgangene til stranden hadde en portal av palmer og busker.

strandpromenade

Strandpromenaden

portal

Ut mot havet

Byen har noen hoteller, men ingen av de skrekkelige 10-15 etasjers sådanne. Hvis det er noen som ikke vil til Marbella eller andre turistghettoer er Estepona virkelig å anbefale. Det er mange som leier ut leiligheter, aller best er jo det.

Onsdagskveld ble det ikke sent. Den gangen jeg var ung; (20-50 år) kunne jeg rangle så lenge som helst flere dager i uken og likevel komme meg på jobb i tide. Det er slutt på det, verre for Kari. Så vidt jeg husker var hun nok litt kvelsdtrett allerede da.

Så var det hjemreisen, Jeg hadde ikke gledet meg til turen buss/tog/drosje/buss for å komme meg til Faro hvor Ann skulle hente meg, men det gikk forbløffende bra. Jeg fant både buss og tog uten problemer etter at jeg ble avlevert på busstasjonen i Estepona. Mitt problem er at jeg ikke eier retningssans i byer. Gi meg en skog, et furutre eller en maurtue, da vet jeg hvor syd er, men bygater; store problemer hvis det ikke er soloppgang eller /-nedgang!

Men jeg kom vel hjem, selv om tidsforskjellen skapte problemer da også, og en del meldinger, men i det øyeblikk jeg kom ut fra busstasjonen så jeg Ann i farta på den andre siden av gaten. Timing er greia.

 

 

 

 

 

 

 

3 responses to “Ferie på Costa del Sol

  1. Det kan godt være, at to dages ferie er nok for jer svenske pensionister, men for os i broderlandet har vi nu tænkt os at bruge tre uger i jeres varme og venlige omgivelser. Vi kommer for at slappe af, men er dog enige om at dispensere fra denne afslapning én dag – nemlig den dag, hvor vi inviterer jer pensionister til en hyggestund på Coracao (pousadaen). Vi vil gøre vores ypperste for at leve op til den gæstfrihed, som i allerede har vist os. Det vil passe os rigtig godt i uge 40. Og derfor spørger vi allerede nu om i er i stand til at løsrive jer for de mange arbejdsopgaver om onsdagen.
    Vi glæder os til gensynet, Flemming og Vibeke

  2. Ser lige nu at vi ikke har aftalt et tidspunkt på onsdag. Hvis kl. 14:00 kunne passe jer, vil vi sørge for lidt spiseligt og noget at drikke til??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s