Sommerrapport

Det har vært en lat sommer, mest pga varmen. Jeg holder meg i skyggen og gjør ikke noe annet enn å flytte vannslangen for å holde liv i plantene. Jeg må også ta saksen fatt for å klippe ned «ugress». Mitt mest uregjerlige ugress er den vakre pasjonsblomsten. Det klorer seg fast i alt den kommer over på sin vei og vil gjerne overta makten. hage2014-06-25 08.37.55 hage2014-06-25 08.14.06Da jeg flyttet hit, var det en puslete gren som kom ut mellom to stener i hagemuren. Jeg stelte jo pent med den og hjalp den opp i lyset, og den har sannelig benyttet sjansen til å vise seg. Jeg er ikke glad i ordet ugress, men denne …….. Hjemlig løvetann er ingenting i forhold til pasjonsblomst. Hjemme hadde jeg jo også denne, overvintret den frostfritt og tok den ut hver sommer. Sart plante, liksom. Men vakker er den!

P1130897

Cafe Bolota

Latskapen og varmen gir seg også utslag i at kroppen er som en slaskete pudding, ingen turer, sykkelen har stått på stedet hvil i månedsvis og i det hele tatt. Nå har Ann og jeg bestemt oss for å sykle sammen minst to ganger i uken, vi skal møtes halvveis mellom våre residenser hvor det passende nok ligger en hyggelig kafe.
Ann vil egentlig ikke sykle sammen med meg fordi jeg har el-sykkel, og for å komme opp bakker må jeg bruke motoren. P1130889Det er jo dumt for den som blir liggende bak på en vanlig tråsykkel. Og det er helt sant at det er bakker nok her i strøket. Det er jo en del av sjarmen med å bo et stykke unna det flate kystlandskapet.

Nå blir det to dagers ferie fra katter og vanning av planter. Jeg skal en svipptur til Estepona for å besøke Kari Eliassen. Den enkleste måten å komme dit på er jo å kjøre bil, men jeg kan jo ikke ta bilen. Da kommer kattene til å være sultne og plantene tørste, Ann må ha bilen, det er klart. I min uendelige uvisdom trodde jeg at toget som går langs hele Algarvekysten går videre inn i Spania og til Sevilla, men der tok jeg feil.  Da er det buss som gjelder, og det er greit. P1130900Det tar bare tre timer og Kari henter meg i Sevilla. Det blir verre tilbake, buss Estepona-Malaga, tog Malaga-Sevilla og buss Sevilla-Faro, hvor Ann forhåpentligvis henter meg. Det blir nok lang dags ferd mot natt før jeg er hjemme igjen, men pyttsann, jeg gleder meg  til  å møte Kari, det er lenge siden sist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s