Endelig uteligger!

Ann-Mari’s innlegg

«Mennesker er ikke hjemlöse om de sover på gatene i sin hjemby» Dan Quayle.

Nei, da så. Jeg sover ikke på gaten, men på terrassen, i ly av Johannesbrödtreet med sine enorme armer,eföyen som dekker hele veggen ut mot gatelykten,og vinrankene som holder morgensolen borte om jeg vil dröye litt med å stå opp.

Inni eföyen vokter Hvitebjörn

Inni eföyen vokter Hvitebjörn

Jeg har gledet meg veldig til uteliggerlivet, har gjort det tidligere og det er ikke mange ting som får meg til å sove bedre enn vindsuset, skyenes vandring over himmelen og stjerneblink. Riktignok ispedd endel fly som også blinker vennlig, lastet med forventningsfulle feriegjester, eller drar

Og i vinranken vokter en liten löve.

Og i vinranken vokter en liten löve.

nordover med de uheldige som ikke kan bli lengre.

Det har stått i avisene her at Algarve setter ny rekord med 10 millioner! besökende denne sommeren, et ufattelig tall. Og av de 10 millionene, har to hatt stor innflytelse på mitt uteliggerliv. Min datter Grethe og hennes samboer Philip sto en dag på Faro Flyplass og bare glede. Jeg ser ikke Grethe veldig ofte og så frem til besöket, men jeg ante ikke at hun også ville väre uteligger! Det ville hun. Veldig. Og All inclusive-gjester, vel, bare en ting å gjöre, og det gjorde jeg. Det en kjärlig mor gjör, redde opp til henne der jeg hadde tenkt å ligge. Smilte tappert og sa at «neida, sommeren er lang, jeg sover ute når du er reist til kalde og våte Stavanger». 

Påbegynt uteliggerrevir

Påbegynt uteliggerrevir

Og spör om hun koste seg med utesovingen. Det ble jo litt strengt regime med «ikke det lyset på når jeg har lagt meg» og «ikke gjör noe morsomt når jeg sover» og denslags,

"Ikke ha lyset på når jeg skal sove"..

«Ikke ha lyset på når jeg skal sove»..

men pytt. Vi koste oss veldig, så ikke noe ondgjöring om det. Dessuten var hverken hun eller samboeren ville etter å ligge på grill på strendene og det takker jeg for. De var interessert i natur og kork og arkitektur og pittoreske småbyer. Philip stakkar trodde at plass til 2 300 bilder på kameraets minnekort var rikelig, hvor dum kan man väre? 2 300, pöh! Marianne og jeg fattet galoppen og tok ham med til et fotobutikk. Vi besökte/viste frem Olhao, Fuzeta, Alte, Sagres for ikke å snakke om sandfestival i Fiesa utenfor Pera. Dessuten var Philip vill med stjernetitting. Hver natt satt han i mörket i eseltrappen og så, fotograferte og funderte. Med en hobby som krever klar himmel kan  å bo i Stavanger ikke väre optimalt.

Men 14 dager går fort, og endelig var det min tur å sove ute. Sengerigging, myggolje, lys, bok og vin, alt klart. Kattene var umåtelig interessert. Jeg ålte meg ned mellom dem, og det funket fint i flere minutter. Jeg lå fredelig avslappet og var enig med meg selv om at jeg  hadde det flott. Så smalt et uhyre inn i puppene mine, hvorpå kattene kastet seg over uhyret, hvorpå jeg ble litt skamfert og ganske oppskjörtet.

Nattlig sengebesök.

Nattlig sengebesök.

Det var et insekt, en kjempestor kneler, og kattene ville jo ha den, at jeg kom litt i klem, jaja. Opp og fotografere dyret, overbevise kattene om at det ikke er mye mat i en kneler, tilbake til sengen. Vinglasset veltet og boken lukket, rykk tilbake til start…..

Etter noen netters kamp med katter og knott,knelere og mygg, besluttet jeg at myggnett må väre tingen. De jeg fant rundt omkring hadde perlefrynser og dilldall og kostet små formuer, men Grethe skred til Clas Olhson og fant et, puttet i posten, og NÅ skulle det bli orden på sovingen.

Myggnett klart, her skal det soves ute.

Myggnett klart, her skal det soves ute.

Med nettet på plass var jeg klar. Kattene også. Men deres forståelse av hvordan man entrer en seng innpakket i brudeslör, er relativt dårlig. Innvikling, utvikling og tilslutt avvikling. I alle fall til voksenkattoppläring i myggnett er gjennomfört.

Heldigvis har det nå värt noen netter med vind, og nix insekter. Da er det bare å legge seg og bestemme for hele natten hvordan jeg vil ligge. Man kan ikke bevege seg med 3 katter i sengen….

Det knastörre og brannfarlige landskapet her er skummelt med alle skogbranner, og da er jo ikke vind noe å önske seg. Men på den annen side er litt vind deilig når det er varmt og klamt. Forleden natt fikk vi noe helt supert, nemlig lyn og torden og regn!

Da regnet kom var gleden stor, men det ble bare 3 mm

Da regnet kom var gleden stor, men det ble bare 3 mm

 Riktignok bare 3 millimeter, men dog. Strömmen forsvant, men pytt. Midlertidig måtte jeg jo flytte innomhus, men er flyttet ut igjen, og her biter jeg meg fast.

Og nå når sommerbesök er avviklet i fin stil, så er det bare dobbelsidig dovenskap som hindrer mer jevnlige skriverier.Skal bli flink!

 

7 responses to “Endelig uteligger!

 1. klarte du ikke å lære kattene myggnett trikset…lol

 2. klarte du ikke å lære kattene myggnett trikset

 3. Katarina Nordli

  Du bör passa dig att ligga under ett gammalt johannesbrödträd. Det ramlar ofta stora grenar, ibland halva träd. Vår bil, en 2cv stod i skuggan under ett gammalt alfarobaträd. Helt tryggt trodde vi. Men bilen fick vänstra höften krossad och dessutom vänster armbåge.
  Katarina hälsar

 4. Hej, nej, jag liggar inte under trädet, utan under halvtaket på terrassen. Jag har stor respekt för trädet, då det redan har brutit många digre grenar. Celestiano sågade bort några nyligen, och aldrig bilparkering under trädet. Men annars är det ett praktträd.

 5. kate rasmussen

  Hei dere to Pasvikdamer. Takk for sist! Halvard ankom Arroteia 6. d.m. sammen med sin gamle venn Jon Heitmann. Hørte at en flott kurv med blomster ønsket oss velkommen til Algarve. Så omtenksomt av dere. Jeg kommer ikke før 19. november – skal være litt sammen med mine barn og gamle tanter, før jeg reiser nedover. Vi ses nok da.
  Kate

  • Hei, Kate. Du går glipp av en usedvanlig fin höst, men det er kanskje mer godvär på lur. Du får be Halvard stelle pent med blomkarsekurven så du får glede av den, og vi ses når du kommer, ha det fint,
   Hilsen Ann-Mari

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s