Feriekoloni

P1130547

Siam, født som gatekatt

P1130575

Hvitebjørn, siste gatekatt inn i varmen

P1130172

Gode, gamle Gullungen

P1130272

Jasmin, en herskesyk liten katt.

 

Mariannes innlegg

Ja, så er sommergjestene er ankommet! Sånn er det å bo i landet «Syden». Mine sommergjester kommer dog ikke fra det høye nord, men fra Desbarato noen km lenger øst. Ann er reist på en liten ferie til Sverige, og hva gjør man da med hennes fire katter? Jo, flytter dem hit til Mealhas hvor de er godt kjent. Tre av kattene er tidligere gatekatter, sterilisert og vaksinert. De har raskt vennet seg til et liv i katteluksus hos Ann. Det skal de få her også, det er ikke det. Men det er så mange som myldrer omkring at jeg har problemer med å holde kontroll, selv om jeg normalt kan telle til både seks og syv hvis det er påkrevet.

Crazy Cat ladyI tillegg til mine to egne, Anns fire og en patiokatt som jeg har matet ute etter at moren forlot ham her, blir det syv.

Mine egne katter er helt med på at de skal spise frokost før de går ut for å undersøke verden. Men ikke disse fire, neida. Hvis de synes at jeg sover for lenge, er det en ting å gjøre; rope til jeg våkner. Selv om de ikke snakker høyt, våkner jeg av at fire katter stirrer på meg. Minst tre overnatter i min seng, og når jeg gjør tegn til å måtte stå opp er de helt klare til dagens dont. Da er det bare å få på seg morgenkåpe (Jeg, ikke kattene. De klarer seg med pels), ut på kjøkkenet, trykke på knappen for å starte kaffetrakteren og starte foringen. P1130593 P1130583Min mening er at når jeg setter frem seks skåler med mat, skal seks katter stille seg på rekke og rad for å spise. Skålene er klare, bare å fylle i det man tror kattene vil ha i dag. Det er ikke enkelt, det som var snaddermat i går er ikke nødvendigvis det i dag. To eller tre rynker på snuten og stiller seg foran døren for å gå ut uten frokost. Det de selvfølgelig håper, er jo at når de etter en stund kommer inn igjen er skålen fylt med akkurat det de vil ha. P1130509I mellomtiden har Fia spist av alle matskålene, i hovedsak for å slikke i seg sausen, så går hun og legger seg igjen. Hun sover noen timer før hun går ut for å nyte sommeren.

Kaffen er klar, jeg griper kaffekopp og sigaretter og er på vei ut for å hygge meg med morgenkaffen. Ikke tale om, nå kommer en av kattene inn igjen, sier høyt og tydelig: «Hvor blir det av frokosten? Jeg vil gjerne ha pate i dag.» «Ikke jeg», sier neste katt som kommer når jeg på nytt er på vei ut med kaffekoppen. «Jeg tror tunfisk vil passe meg nå.» «Tunfisk!» sier nr. 3, «nei, skal det være fisk må det være den fisken du kjøper på Lidl, den liker jeg.» «Opp med farten, man må da kunne få frokost i rimelig tid. Man må jo få spist frokost før lunchen serveres.»

Og slik går morgenen, kaffen blir kald, kjøkkenbenken er full at åpnede poser og bokser, feriegjestene er fremdeles ikke helt fornøyde. P1130582«Litt snop», sier Cherry og setter kurs for krukken med kattegodis, flere følger etter. Endelig mette, og da går de ut i patioen, det er om å gjøre å finne den beste plassen for en formiddagslur. Det betyr jo at den stolen i skyggen, der jeg hadde tenkt å nyte morgenkaffen blir opptatt.

Men egentlig går det veldig bra, jeg var litt bekymret for at Anns katter skulle prøve å kue og jage lille Cherry som ingen av dem har møtt tidligere. Cherry er en av kattene som ble forlatt i patioen min. Jeg kunne jo ikke la dem sulte, og de har fått mat og vann. Da Cherry  begynte å bli kjønnsmoden, tok jeg henne inn for at hun skulle slippe unna hannkattene i området. Hun ble steriliert og vaksinert da hun ble gammel nok. Nå er hun en del av familien, ingen god ide å sende henne ut i gaten igjen.

P1130321

Cherry

Hun er blitt den kjærligste,  snilleste og mest selvbevisste katt man kan tenke seg. Hun kjenner sine rettigheter og er ikke redd fremmede katter. «Her bor jeg, ikke prøv deg.» Det blir merkelig nok respektert, også av Jasmin som er litt småkranglete av seg. Fia er det ingen fare med, hun deler ut ørefiker i øst og vest hvis hun synes noen er frekke.

 

Min høyt elskede gamle Sylvester måtte gå til de evige jaktmarker for et par uker siden. Han var veldig syk, klarte nesten ikke å spise og hadde det vondt. Han ville nok ikke likt kattepensjonatet, tilbakeholden som han var. Han er dypt savnet. R.I.P.P1130084

Det ble veldig mye om katter, men store deler av dagen dreier seg jo om det når jeg nå driver kattepensjonat.

 

Jeg tar også ansvaret for at Anns mange planter får vann, jeg kjører hjem til henne hver kveld (nesten, hopper over en dag i ny og ne) og starter vanningen. Hun har lagt ut svetteslanger over de fleste krukker og en stor rabatt. Det gjør det jo enklere å sørge for at alle får vann. Jeg må med skam si at hennes planter får nok bedre stell enn mine, det er veldig varmt her nå, og krukkene er tørre 10 minutter etter at jeg har vannet. P1130569 P1130554
P1130482P1130467

 

 

 

Dette til tross, det blomstrer, liljene er nesten ferdige for i
år, georginene har nettopp begynt, og den vidunderlig vakre Plumbagoen er i full sving med blomstring.

Når disse klagene om feriegjestene er fremført må jeg jo si at alle disse kattene er flotte, snille og kjærlige. Alle har sin egen personlighet og må behandles deretter. Ikke desto mindre, KOM HJEM, ANN!!!!!!! Kattene og plantene savner deg!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s