Om å reise.

Ann-Maris innlegg.

Det er så forferdelig kjedelig!! Ikke å reise, neida, men flyturer.Når man skal bevege seg lenger enn til närbutikken, er jo ofte fly det mest praktiske. Men noe mer usjarmerende enn en flyplass skal man lete lenge etter. Uendelig mye sitting, venting,og utmarsjer til fjerntliggende steder. disse fjerntliggende steder med lite forlokkende navn,som f.eks. «gate 58» vekker ingen gode vibber. faro

Jeg er på familiebesök i Sverige, og ovennevnte transportmetode ble selvfölgelig brukt. Flyselskapene finner stadig nye veier til våre lommeböker, og nye måter å plage oss på. Det kan jo ikke hete landeveisröveri når man snakker fly, men det ligner. En billig billett betydde ingen innsjekket bagasje uten et nett lite röveri av kr. 450,- Skammelig. Men om man vil betale ekstra for å få sjekke inn först, ekstra for mat, og ekstra for det meste, så kan kofferten aller nådigst bli med.ekstra

Denne gangen har jeg medbragt et vondt kne, og er ikke videre glad i å gå. Murphys lov gjör da naturligvis at mine gates ligger i ultimat avstand fra alt, og at rullefortauet står stille. I Faro var det strengt understreket at oppmöte måtte väre minst 2 timer för avgang. Innsjekking var gjort på 20 minutter, jeg tror taxfreebutikkene har noe med det å gjöre,mye tid til å kjöpe unyttige ting.taxfree Så piskes man endelig inn i en buss, det er allerede ulidelig varmt, men det glemmer jeg nesten, fordi kneet mitt er så vondt.

Turen går via Gatwick, det er nesten bare engelskmenn ombord, og kapteinen mater oss fortlöpende med stillingen i en fotballkamp som engasjerer de fleste. Ikke meg. Denne matingen er den eneste mat jeg får. Rulledamen vil nemlig bare ha pund,og kortterminalen er död. Ikke noe merkelig at Imperiet raknet.

På Gatwick skal jeg bytte flyselskap, og må sjekke inn på nytt, nok en lang utmarsj.Jeg fikk öye på en halvfull sånn transport for syke og gamle og skjöre mennesker,og tenkte at siden jeg absolutt hörte til målgruppen,kunne jeg vel bli med den og spare en kilometers tur.  Sjåfören så surt på meg og erklärte at jeg så frisk og rask ut, hejdå.  Ikke det nei. men får sjekket inn, og  klar for en kald öl. imagefotball

Det finnes ikke kald öl på Gatwick, fordi det har värt EM-fotball på storskjerm, og barmannen har halvvarm cider, halvvarm öl og lunken kaffe. Jeg vil hjem og amputere det vonde kneet, og BREXIT NÅ! så kan engelskmennene -og -damene sitte der med pundet sitt. ikke vant de fotballkampen heller. imagebrexit

Så er det Norwegian. Kjos med varulvsmilet skal ha for at han flyr overalt,men det hangler jo litt med alt det på bakken. Etter lokkeropet «go to gate» gjorde jeg det. Der var ingen betjening. Etter å ha syntes synd på meg selv i 40 minutter, fikk jeg vite at jeg skulle innta flyet fra bakre inngang, og måtte ned 2 trapper, kneet mitt gråt. Ut og stå utenfor flyet i 5 minutter i regnet og vente på döråpner. Hjemlengselen begynner å bli påtrengende. Jeg vet nemlig at på terrassen min er det varmt, flatt,stoler og kald öl.RIMG4072 Vel benket får vi vite at vi må vente, forsinkelsen har slitt ut mannskapet, nytt må hentes inn. Dessuten sier stemmen at I-PADEN har lagt av,og den er visst fryktelig viktig og det skal komme en reparatör.

Det kommer ingen reparatör,og vi får et nytt fly.

Etter å ha brukt 556 ord på å berette om hvor traurig det er å fly: Belönningen sto på Landvetter i form av sönn Thor og sönnesönn Hugo, et vakkert syn for en flylei gammel dame. Kneet mitt har mött en velvillig doktor og snart reparert,og da er det vel på tide å tenke flytur hjem igjen snart!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s