Ingenting

 

Mariannes innlegg

Der er meget for lidet af ingenting på alt for manges program.

Piet Hein

Når man skal skrive et innlegg til bloggen og har absolutt ingenting å skrive om, hva gjør man da? Skriver om ingenting, selvfølgelig. Det som har skjedd de siste ukene er at regnet plasket ned, vi hadde noen varme sommerdager i begynnelsen av måneden, men så begynte det å regne igjen. TaklekkasjeMin bekymring er ikke selve regnet, men at det finner sin vante vei gjennom taket og inn på badet. Nå har det dryppet også fra skorsteinen og ned på ovnen. Bøtte måtte til. Noe fant veien bak og under ovnen og det er fryktelig vanskelig å komme til for å få tørket opp. Ingenting kan gjøres før alt får tørket opp, men da har kanskje neste regntid begynt. Fernando Altmuligmann har forsøkt å tette lekkasjene tre ganger tidligere. Jeg tror han og huseieren må høre på meg og skifte selve taket.

Og nå er det sommertemperaturer igjen! Det er jo ingenting for mange, jeg ser at noen hjemme i Norge klamrer seg til de siste snerestene, som vanlig på denne tiden.

Men nå er det sommer her, man vet jo ikke hvor lenge det varer, så det er mange anledninger til å gjøre ingenting – sitte i skyggen og nyte varmen for eksempel. Drikke kaffe, lese, P1130316drikke kald hvitvin – jo, masse ingenting. Snakke med kattene som nyter solen og varmen. Sylvester, katten som har bodd lengst hos meg, snart 17 år, er dessverre syk. Uregelmessig hjerterytme, sier veterinæren. Jeg bruker mye tid hver dag for å få ham til å spise og ta medisinen sin. Det er jo viktig og langt ifra ingenting.

Det har vært vårmarked i museumshagen, Jeg hadde håpet at den norske glasskunstneren Taran Flaten skulle være der. Jeg har kjøpt noen fine ting av henne tidligere, men jeg trenger flere glassdamer. P1120068Men var hun der, neida. Men der var mye annet bra, det er alltid masse bøker å kjøpe. Riktignok er mange på nederlandsk og tysk, ingenting for meg. Men blant de engelske (skrekkelig mange søtsupperomaner) bøkene finner man alltid noe. Fint å få fylt opp bokhyllene som jeg ikke har plass til. Men en bok man ikke har lest er en glede i seg selv å se frem til. En krydderselger har også en flott bod, og kjøper man krydder? Joda, og glemmer vanligvis å bruke det, men det er jo så fristende og lekkert. P1130301Det er jo heller ingenting at på vei hjem ble vi veldig sultne og gikk til Luis de Frango for å spise en sen lunsj, bestilte grillet laks «meio doce» (halv porsjon) og fikk en porsjon hver som var nok til tre. Laksen var kjempegod, det eneste som var halv var tallerkenstørrelsen, men det ble «gatobag» til alle våre katter.

Ingenting er jo også at min lille olivenbusk som har fulgt meg fra Norge til Sverige og nå hjem til Portugal har planer om å gi meg en ørliten olivenhøst i år. Det er ikke sikkert at de blir nok til en tapenade, men likevel, det gleder meg meget. Fruktene er foreløpig 2 mm store, så mye kan gå galt, men jeg er evig optimist når det gjelder plantene mine. Helt til det går galt, det er helt ufattelig hvor mange udyr og insekter som synes at akkurat mine små, beskjedne planter er det de har lyst til å tygge på.

P1130315

Mme Plantier

Min rose Madame Plantier som var helt fantastisk i Drammen har flyttet med meg hit og dit. Her har den puslet seg gjennom på tredje året, men nå har den 9 knopper! Og jeg holder pusten når det gjelder Datura/engletrompet.

P1130312

Engletrompeten har en plan

Tidligere i vår hadde den flere knopper som falt av i storm og regn. Men nå – hysjjj, ikke forstyrr! Mange store og mange små knopper. Og det er helt sant at i den store sammenheng er det ingenting, men likevel ……… Den har jeg også hatt i mange, mange år.

Og til syvende og sist, ingenting er også og bruke patioen eller takterrassen som de ekstra rommene de er, og sitte ute til langt på natt og stirre på månen og stjernene og gjør ingenting, tenke på ingenting. Når sommeren kommer er jeg ute fra tidlig morgen til sen kveld og gjør stort sett ingenting, flytter vannslangen fra krukke til krukke, hvilket ikke krever så mye. Snart skal jeg også etablere seng på taket og sove der. Det er fantastisk, synes nå jeg.

Aldri kommer jeg til å forstå pensjonister som bli skrekkslagne fordi de har ingenting å gjøre når de må slutte med ingenting-arbeidet de har holdt på med i 40 år.

Livet er herlig når man gjør ingenting!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s