Påske i Portugal

Mariannes innlegg

«All I really need is love, but a little chocolate now and then doesn’t hurt!»  Lucy Van Pelt, «Peanuts»

Så er det på’an igjen. Er utstyret i orden? Kvikklunch og appelsiner i hus? Påskepynten på plass, innkjøp av påskeliljer og primula, det er så mye som skal huskes. Skismøring?oranges-1117628_960_720

Jeg dropper alt dette, skjønt jeg skulle gjerne hatt Kvikklunch.
Appelsiner skal jeg nok sikre meg fra Anns citrushage.

Jeg pynter ikke så mye til påske, men male påskeegg er noe som må til. Påskeliljer har jeg ikke og de hvite narcissene er for lengst avblomstret. P1120978 P1120981 P1120983Det gule i min lille hage er blomkarse, min ene modne sitron (jeg har mange grønne) og gul oxalis/lykkekløver. Og selvfølgelig gule sommerfuglegg, som Ann beskrev i kjærlige ordelag i forrige innlegg. Det får holde. Påskeheksen skal få en bli-ny-dag, hvilket hun trenger etter å ha vært uteheks i et par måneder i fjor. Regn og vind gjorde ikke utseende hennes bedre, litt blek om nebbet, og neglelakken hennes flasset av. påske1110111Sånn kan man ikke ha det!

Hjemme i Norge var jeg medlem av en liten eksklusiv klubb, den besto av kollegaer gjennom mange år. Vi hadde en viktig formålsparagraf, vi skulle gjøre noe kreativt på alle våre møter. Til jul ble det juledekorasjoner, nisser og troll, før påske var det selvfølgelig maling av påskeegg som var aktuelt. P1120977Det ble malt masse flotte egg, og jeg maler fremdeles. Gjør dere det, DK’68? Dere gjør vel det, etter hvert som barnebarna strømmer på.

Og påske er vår, våren her har vært ustadig. Mye sol, men også mye skyer, kalde vinder og noe regn. Likevel – de nysådde frøene spirer og det er håp om vakre blomster, tomat, chili og paprika.

Vi skrev nok om påskeprosesjonen «Festa das Tochas Floridas» i fjor også, men jeg må likevel nevne den nå. Det er et fantastisk opptog med blomsterfakler, og alle gatene i sentrum er dekorert med blomster. Man stenger gatene natt til 1. påskedag, og hundrevis frivillige legger ut blomster i fantastiske mønstre.P1110213 P1110168 P1110147

 

 

 

 

 

Satser på at været blir bra, i år får vi besøk av Kate og Halvard fra Finnmark. De har reist i Portugal i mange år, men i år skal de også få oppleve «Festa das Tochas Floridas».

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s