Frustrasjoner om flukt

Eg er han som du vurderer om du skal plukke opp
fordi du er redd eg skal rasere kommuneøkonomien. Frode Grytten

Mariannes innlegg.

Virkelig! Krigsflyktninger! Dette skal jo helst være en blogg om hyggelige saker, planter, katter, et behagelig liv i et grønt Portugal. Men så er det jo sånn at man leser aviser, ser på Urix og følger med hva som skjer i politikken i Norge, Sverige og resten av verden.

Mennesker som flykter fra en 5-6 år lang borgerkrig i Syria blir betraktet som en krise for Europa. Flyktninger båtHvilken krise er det for flyktningene som våger turen over Middelhavet hvor tusenvis drukner, overfylte gummibåter, med dyrekjøpte redningsvester som er fylt med papir eller noe sånt, hundrevis av barn drukner? Krise for Norge? Sverige? Europa? Det er jo bare å stenge grensene, la flyktningene stå i regn og gjørme ved grensene i Tyrkia, Makedonia, Ungarn, eller la fattige land som Jordan og Libanon ta støyten.

Alle som har sett bilder fra gjørmete flyktningeleire med elendige sanitære forhold skjønner jo at klisjeen om «å hjelpe i nærområdet» ikke funker. Det er jo tydelig at det som innvandrings- og integreringsministeren i Norge hevder er så mye billigere; «å hjelpe i nærområdet» er såååååååå billig, man kan ikke akkurat se resultater av den billige hjelpen fra Norge. Sverige har jo tatt seg vann over hodet, men tross alt, de har hjulpet mange, selv om de har mistet kontrollen litt.

Nå er jo ikke Norge medlem av EU, og EU klarer jo ikke å mobilisere sine medlemsland til å dele forpliktelsene. Hvis alle land i Europa ville ta sin del av krigsflyktninger og reelle asylsøkere ville det ikke være noe stort problem. Migranter som henger med på lasset må jo sendes ut igjen, men da er det jo viktig at grensekontrollen fungerer som den skal. flyktb n sJeg har jo skjønt at strengere regler skal forhindre krigsflyktninger i å komme til Norge, skremme dem bort, liksom. Og da er jo spørsmålet. Hvor skal mennesker som flykter fra en krig gjøre av seg? Jeg har ikke hørt en eneste politiker nevne at dette dreier seg om mennesker, bare om utfordringer, problemer, utgifter osv., osv. Jeg antar at når mennesker ikke blir nevnt er det for å distansere seg fra problemet, det er bare TING som koster masse penger, aller best å skremme disse fremmede TINGENE bort fra Norge.

Kan man virkelig sitte og se på Dagsrevyen, se på bildene fra homsHoms og Aleppo, si «uff så fælt, men vi vil jo ikke ha flyktninger hit, de vil jo skape så mye bry. Muslimer er de også. Vil du ha et glass konjakk, så kan vi hygge oss litt og glemme alt det grusomme på TV»?

 

 • og, mens vi drikker konjakken, sulter enda et barn i hjel i Maydan….

Føleri? Jeg vet at noen vil si at det er føleri, vi må være fornuftige og rasjonelle. Men kan det være galt å føle noe når man ser hvordan flyktninger blir behandlet? Tilskuere står og heier når noen brenner ned flyktningemottak i Sverige og soldiersTyskland, ku-klux-klan

 

 

i Finland blir flyktninger møtt av Ku-Klux-Klan-kloninger, eksemplene er utallige. I Norge ser jeg nå at såkalte «Odins soldater» har dannet borgervern og at mange synes det er fint. «Odins soldater» er avleggere av en finsk nazistisk gruppe. Frp’s justispolitiske talsmann synes de er supre soldater, det sier jo sitt.

Ifølge Fornaldersagaen Sturlaug den arbeidssommes saga, som ble skrevet rundt 1300, innledes med disse ordene: «Alle menn som er kloke og har kjennskap til sannheten vet at Tyrkere og Asiamenn bosatte seg i Norderlandene. Språket deres spredte seg siden i alle land og lederen for disse folkene het Odin som menn regner sin ætt fra.». Ja, ja «Odins soldater», jeg håper dere beskytter tyrkere og asiamenn.

Er det bare slik at man bare kan føle fortvilelse og sorg hvis det skjer noe med nordmenn og norske barn? Jeg nekter å tro det.

Og la meg bare si dette: Ungarn! Ungarn er et skittland! I 1956 da Soviet slo ned forsøk på frigjøring, rømte 200.000 ungarere vestover og ble mottatt med åpne armer, også i Norge. flyktninger ungarnUngarn nå: Nasjonalistisk regjering som utestenger og setter opp murer både for å stenge ute sine egne (rom/sigøynere) og flyktninger. De bruker vannkanoner og køller for å holde flyktningene ute. Og – mens jeg er i dette humøret, de nærmer seg Israel når det gjelder å bygge murer!!!!

Nå skal jeg roe meg ned, kanskje ta et glass konjakk mens jeg ser på solnedgangen.

 

4 responses to “Frustrasjoner om flukt

 1. Katarina Nordli

  Man kan väl inte bara hålla på att tycka. Det är enkelt. Man bör kunna agera också för att få en ändring på något hälsar Katarina

  • Håller med, alla får dra strå till stacken, och vi gör alla vad vi kan. Jag kom också att tänka på Runeberg och bonden Paavo, hans slutsats –«ty förfrusen står vår grannas åker». Nog är vi grannar -Syria är en av dom. Och nej, det är inte så att man bara tycker, men hit vill ju inga flyktningar så man får stöda så gott man kan andra ställen.

  • Jo, jeg gjør det jeg kan ved å betale hver måned til «Leger uten grenser», SOS barnebyer og Røde Kors. Det er alt jeg kan bidra med, desverre.

 2. Katarina Nordli

  Har ni inte läst böckerna ännu som ni lånade för några månader sedan?? Det finns flera att läsa här.

  På kooperativet i Sa Tavira kan ni provsmaka olika destillerade drycker: fikon, lagrad fikon, medronho, alfarobas. Det står små glas på ett fat med några buteljer.

  Katarina

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s