Julen slutt allerede?

Ann-Maris innlegg

«Julens gleder ere tvende, först dens intog – så dens ende»  Piet Hein.

Jaha, det er på det viset – alt snakket om at julen varer helt til påske – jo, jeg takker! Ikke för har jeg fått knottet opp mitt endimensjonale juletre på veggen- med mye möye og stort besvär som det står skrevet et eller annet sted, ja, så er det bare å plukke stasen ned. Uff. Jeg hadde en gjest fra Norge forrige uke. Det var en vennlig og höflig mann. Han så likevel ut som om han betvilte mine åndsevner i forhold til håndtering av julehöytiden. Ham om det.

endimensjonalt juletre, egen patent.

endimensjonalt juletre, egen patent.

Marianne har det på samme vis som meg. Den 20.desember er det intet som tyder på at noe er i emning, den 23 er det jul for alle pengene. Da går det sterkt i svingene, jul blir det- med all den julestemning man kan önske seg. Dessuten har jeg regnet litt på dette: Jeg kjenner massevis av mennesker (eller rettere sagt noen)! som i august tömmer lageret de har samlet gjennom året med gaver-to-be, pakker og ordner. i september er bakst og griseslakt unnagjort, i oktober er huset nybadet fra kjeller til taksteinene. I november skyfles alle pakker og gammeldagse julekort ut i verden,og i desember synker särlig mor sammen med et begynnende nervesammenbrudd.

Og 13. januar er alle spor borte vekk, ikke en stusslig og törr liten barnål igjen noe sted i heimen!. Men så har man da julet ihvertfall bra mye lenger enn meg, og jeg erkjenner ikke skyld for å ha jul i februar! Det er bare alle de andre som ikke er synkronisert! Det var godt og få det sagt.

Men nå drar det seg mot påske og törre sypressgrener er blitt opptenningsved i kjölige januarkvelder. Påsken her i byen er jo stripyntet med blomsterkledde gater og blomsterbärende gubber og halleluja og halloi, og da kjennes det kanskje litt dumt å etterpå gå hjem til kavringtörre grener på veggen.

Marianne og jeg dro til Lisboa på et hyggeraid like för jul, litt shopping og litt kultur. Ikke fordi vi ikke kan finne alt vi trenger her, muligens unntatt Underberg, men dere vet Arve Opsahl’s utsagn: «De’rem har, det har’em i Lissabon»

hotell i särklasse

hotell i särklasse

Sånn er det, vi satte oss på toget en tidlig morgen og vips var vi innlosjert på Mariannes egenfunnede hotell, «designhotell» heter det vel, litt psykedelisk og fantastisk morsomt, glassmalerier i baderomstaket og kunstgress på stolene, i det hele tatt. Bildene sier noe, men ikke alt!

gressplen på stolen, jojo...

gressplen på stolen, jojo…

Med bare to dager (katter hjemme) så rekker man jo ikke mye, Bairro Alto skal undersökes, fadobarer, verdens eldste bokhandel og bare helt alminnelig reking gatelangs. Herlig.

Og hvorfor ikke noe juleblogg för i februar? Jo, fordi januar har värt så våt og vindfull og ufordragelig at jeg har fortrengt at lysfesten skulle väre over.

Men nå; varmt,vindstille og vakkert Den tykke morgenkåpen som har värt fast fölge til morgenkaffen på terrassen er erstattet med den lekre kaftanen Morgan i Hjo sydde til meg ifjor, og fröpakken fra Impecta er underveis hvis posten og tollen vil, alt vokser,

Passiflora edulis, pasjonsfrukt på gang.

Passiflora edulis, pasjonsfrukt på gang.

sykkelen er oljet og klar, vinkjöleren ligger i frysen, vinrankene har museörer, jo, det ordner seg. Og snart er det jul igjen.

2 responses to “Julen slutt allerede?

 1. Katarina Nordli

  Var i stan ligger världens äldsta bokhandel och hur gammal är den?

  Underberg har jag en liten plåtlåda i Sverige. Tar med den nästa gång. Jag minns inte hur många kryddor den innehåller. Jägermeister lär också vara bra .

  Det drar kallt om öronen. Jag ska hacka en djup grop och sätta ner ett litet fikonträd. Vi har varit i Sverige ett par veckor och här är ännu mera grönska. Jag hittade sockerärtorna mellan allt ogräs. I gödselhögen växer kraftiga ringkragar. Hittade dessutom några tulpaner utan stjälk men med knoppar.

  Hur har det gått med bondbönorna?

  Katarina hälsar

  • Hei, jo det er kaldt og surt, håper på litt mer varme. Bertrand livreiros ligger i Rua Garret i Chiado og åpnet i 1732. En flott bokhandel. Hos meg har noen tulipaner blomstret, men de fleste plantene holder igjen i kulden. Jeg antar at Ann også sender deg en melding, men vi har spist av bondebønnene hennes.
   Hilsen Marianne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s