Campingtur, på liksom!

Mariannes innlegg.

camping

Personlig har jeg aldri frydet meg over campinglivets gleder. Jeg har nok vært på noen få campingturer i min grønne ungdom. Hvorfor, hvis jeg ikke liker det? Det er ikke godt å si, men minner om knudrete grener og stener under soveposen, mygginvasjon i teltet, regn – hvilket gjør at man ikke får fyr på bålet, primuser som velter …… I det hele tatt, en dårlig erstatning for en seng og et kjøkken.

Nå har Ann-Mari leid et hus ikke langt fra meg, men huset er umøblert til hun får flyttelasset nedover til Portugal. Vi bestemte oss for å ta en liten arbeidsøkt og hyggekveld i Desbarato, som stedet heter. Men camping måtte det bli, med mottoet: «Ta med alt». Tenk om – skrekk og gru -tenk om vinåpneren ikke ble med?P1120230

Og så dette med campingtur! Kan noen fortelle meg hvordan campere finner opplysninger om hvor i skogen man kan finne elektriske kontakter for å koble til en induksjonskokeplate? For ikke å snakke om den viktige kjøleboksen som kan kobles til el-nettet. Kjøleboksen inneholder jo både mat og vin. Finnes det en hemmelig campingbok med GPS-angivelser? Men det hjelper jo ikke med GPS hvis mobilen er utladet. Jeg snakker ikke om campingplasser med all verdens faciliteter, men skogen, naturen med fjell og daler og elendig mobildekning. Hvordan i all verden skal man klare seg, connectionJeg minner om at både PC og mobiltelefon må lades med jevne mellomrom. Det å finne frem i skogen er vel ikke problemet, som barn lærte jeg at alle maurtuer vender mot syd og på trærne vokser de fleste grener på sydsiden. Men så er det el-kontaktene, de ligger nok ikke tett.

Nå var det ikke noe problem da vi skulle campe hos Ann-Mari, vi hadde både strøm, vann og et lekkert baderom. Dessuten utepeis med grill. Men da vi fylte opp bilen for å campe på Ann-Maris terrasse, slo det meg at campinglivet må være et lite helvete, vi fylte opp bilen til plimsollermerket, men noen går jo en mil eller to med bare en ryggsekk. Får man plass til kjølebag, induksjonskokeplate og to klappsenger

m/madrass i en ryggsekk? Kan man ha med seg paraply på campingtur? Hva med trillekoffert i stedet for ryggsekk? Det krever jo jevne stier uten trerøtter og stener i skogen, men det må man jo kunne kreve når man kommer fra «verdens rikeste land». Samferdselsministeren burde tenke på det. Motorveier er vel og bra, men hva med de som bare bruker bena?

Nå var jo dette ikke en ren campingtur, det føltes P1120248bare sånn når vi fylte opp bilen. Men vi fikk med oss alt vi hadde behov for, mat, vin, øl, vinglass til både rød og hvit, serveringsutstyr, servietter og duk. Og Ann laget som vanlig en perfekt middag på grillen.

Eiendommen Ann-Mari har leid er egentlig et gammelt gårdsbruk, det vil si mange uthus hvor dyrene har holdt til. Kyrne hadde nok ikke norske forhold, det var vanlig at de sto inne hele livet. Høns, sauer og geiter var nok mer ute, men dyrevern var ikke fremtredende i tidligere tider i Portugal. Det blir bedre etter hvert, men ennå ikke bra nok.

Som sagt, heter stedet Desbarato. Jeg har søkt på oversettelser på flere språk og jeg får stadig resultatet: Billigsalg, garasjesalg, loppemarked osv. Barato betyr billig og des er en forstavelse. Ubegripelig navn, men det må vi finne ut av.P1120232
Men i alle fall, vår siviliserte campingtur på terrassen gikk veldig bra, vi sov godt uten stener under madrassen og våknet av morgensolen. Det mest forstyrrende og fortryllende var P1120276P1120281P1120282nok rosa bougainvilleablader som svirret rundt i store mengder i små virvelvinder. Herlig, spør du meg.  Morgenkaffen var også reddet fordi vi hadde med oss vannkoker og filterholder til termosen. I det hele tatt – camping er fint når man kan innrette seg etter forholdene.

Jeg må jo ta med, når jeg skriver om camping at for noen år siden leide vi en ombygd VW camper fra et familiefirma som bygde om VW-vans fra 70-tallet til campingbiler. Vår bil hadde et navn: Fern. DSC00139Vi hadde en fin tur med Fern, hun hadde det meste for å kunne bo komfortabelt. Dog ikke toalett og dusj, vi hadde en base på en campingplass i Fuzeta ved kysten. Men vi kjørte rundt hele Østalgarve i to uker, og det var kjempefint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s