Festa das Tochas Floridas

Ann-Maris og Mariannes innlegg.

1.påskedag har et unikt arrangement i Sao Bras.Det finnes ikke noe lignende andre steder i landet, og folk kommer langveis fra for å se, og forsåvidt lukte. Byen dufter intens av lavendel, rosmarin og blåregn. Eksosen får vike idag. En blanding av religiøs prosesjon med prester og relikvier, og opptog til minne om en engelsk plyndring av Algarve i 1596. Et brorskap av unge ugifte menn ledet utkastingen av engelskmennene. Dengang bar de fakler, som gjennom århundrene er blitt til blomsterfakler, og det er ikke hvilken kvast som helst. 3 tonn friske blomster gikk med i årets utgave, mer enn 1 km gater er feid ren for biler og pyntet04RIMG2230 i 20P1110184finurlige mønster. Så i morgentimene strømmer mennene til, bærende på den ene blomsterkreasjonen mer overdådig enn den andre. Med Hallelujarop, vaiende faner og klingende spill går de «blomstergaten». De som bor langs ruten bidrar ved å henge ut vakre (og mindre vakre) tepper, duker og religiøse bannere. Og så er alle ute og det er folksomt som Karl Johan på 17.mai. Barna får sukkerspinn og de voksne får uhorvelig digre søte friterte greier som rulles i kanel og selges i pølseboder uten pølser. Kirke, historie og kommers i en muligens usalig blanding. Men moro var det lell.


OBS lydnivå
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s