Fullmåne og kattegalskap

Mariannes innlegg

cat walking nightSå er vi der igjen – redningsaksjon for en katt! Som nevnt mange ganger, det yrer og kryr med gatekatter her i vår gate. At det er så mange akkurat her skyldes nok også at vi forer hver dag. Nå er det fullmåne, og det merkes.

P1100627

Siam er den lille hvite

De fleste kattene her blir ikke kastrert og sterilisert, og nå prøver vi å redde en liten damekatt. Hun er lang ifra voksen, men hankattene jager henne, og vi vil spare henne for å få unger som også må leve ute. Vi har gitt henne ekstrarasjoner lenge, hun kommer inn for å spise, men hvis vi prøver å lukke døren løper hun. Vi kaller henne Siam, hun er en nydelig siameserblanding med blå øyne og vakkert mønstret pels.

I går kveld hadde jeg planer om å legge meg tidlig, ca 01.00 (tidlig for en pensjonist). Ann hadde trukket seg tilbake til hybelen sin for black bookå tenke dype tanker om planter som blomstrer om vinteren, og eventuelt skrive tankene inn i den svarte boken hun har med seg overalt.

Jeg tuslet rundt for å forberede meg for natten da et svare spetakkel startet utenfor døren. Joda, ganske riktig, Siam ville ha mat og 4-5 hankatter forfulgte henne og kranglet seg imellom. Ann ble forstyrret i sine grublerier om planter, og jeg løp ut i gaten for å jage Siams beilere. spill-your-wine-funny-quotes-300x300Jeg hadde et vinglass i hånden, tenkte jo ikke på det da jeg løp rundt for å husje kattene bort. Vinen skvalpet, men det var heldigvis ingen fotografer i nærheten. Ann som eller er en ivrig fotograf, hadde andre ting å gjøre. Hun prøvde å lokke Siam inn for å spise, mens jeg skvalpet vin og jaget katter. Det endte jo med at Siam forsvant med hankattene etter seg. Hun kommer vanligvis tilbake så vi bestemte oss for å vokte gaten en stund. Jeg undres på hva naboene syntes om at den gamle damen i Casa do Robert løper rundt i gaten, skvalper vin og hojer og husjer, dette er en fredelig gate og de fleste hadde nok tatt kvelden.

Etter et par timer måtte vi gi opp, ingen Siam. Så mye for en tidlig kveld!

One response to “Fullmåne og kattegalskap

  1. Oppdatering angående Siam: Hun er nå inne, det ville være en overdrivelse å si at hun trives med det, men hun blir litt mer tillitsfull for hver dag. Når hun blir så tam at vi kan få lokket henne inn i buret, kjører vi til veterinær Carlos for sterilisering og vaksinering. Så er hun fri igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s