Hus og hjem

Mariannes innlegg

Ikke ha noe i ditt hjem som du ikke vet er nyttig eller synes er vakkert. 

William Morris 

Det er noe med å leie møblert – feil møbler og kjøkkenskapene fulle av alt for mange ubrukelige og unyttige remedier. Her er det seks stekepanner, 5-6 kasseroller, de fleste veldig slitne og uten tilhørende lokk. I tillegg jeg-vet-ikke-hvor-mange ildfaste former. P1100637Stekepannene er for det meste ripete og dårlige. Her er også elektriske griller og et varmeskap beregnet på restauranter. Vi bruker jo bare noe av alle kjøkkenremediene, og prøver å dytte resten bakerst i skapene. Med tanke på at jeg har et lager fullt av mine møbler og kjøkkensaker og Ann har alt hva et kjøkken trenger, vil vi gjerne bli kvitt alt dette.

P1100634

På toppen av garderobeskapet er det plass til mye skrot, jeg kan stable to meter til før det rekker til taket. Stabilt?

Huset er leid for ett år og vi vurderer å forlenge leiekontrakten. Da vil vi jo ikke ha alle møbler og ting og tang som er her nå. Her er blant annet to klump-TV’er (tjock-TV), de ligger nå oppe på garderobeskapene. Sofaen og to lenestoler er ganske snirklete og ikke direkte vakre.  Flere små, ubrukelige bord som tar opp plass, lamper med frynser og mystiske av/på-mekanismer. Vi har pakket ned masse nips, kjøkkenredskaper, sengetøy (engelsk/portugisisk type) og pledd, de fyller godt opp i kasser under sengene og på toppen av garderobeskapene. Bildene på veggen er noen riktig dystre svart/hvitfotografier fra New York. Hektet ned og plassert bak sofaen.

P1100632

Noen bøker har vi nå plass til

P1100631

Fornøyd med denne som også har plass til PC

Den totale mangel på bokhyller gjorde at jeg har kjøpt en hylle som foreløpig har plass nok til de bøkene vi har her. Jeg har også skaffet meg et skap med arbeidsklaff til PC og diverse. Plass til masse i skapene. Et godt kjøp, men det hjelper jo ikke på plassen i en liten stue.

Husvert Jaqueline sier at hvis vi tegner en langtidskontrakt, kan hun sette tingene på et ekstrarom hjemme hos seg. Det må jo bli løsningen, men ikke vet jeg når mine ting kan fraktes hit, det koster nok en liten formue. Men det meste ordner seg jo – sikkert dette også.

P1100630

Kjøkkenvinduene, vihar ikke funnet gardiner som passer

Kjøkkenet er stort og rommelig, vinduene er i taket og består av taksten av glass. Det gir ikke mye lys, og «vinduene» trenger en vask. Hvordan gjør man det når det er fire meters takhøyde? Jeg måtte bytte lyspære i taklampen på soverommet, det gikk så vidt når jeg flyttet en kommode for å stå på. Jeg har en teleskopstige, men den er bare tre meter. Den ble brukt sist jeg skulle feie bort spindelvev høyt der oppe under taket. Problemet er at jeg har litt (!) høydeskrekk og da vil jeg gjerne holde meg fast med begge hender, gode husmødre har minst fire armer har jeg hørt, jeg er vel ingen god husmor. Stigen på plass og støvsugeren opp på kjøleskapet, da skulle det jo gå fint? Det gikk fint helt til støvsugeren trillet ned og smalt i gulvet. Den overlevde og det gjorde jeg også.

P1100633

Denne vil vi gjerne beholde, men den er vanligvis okkupert av en katt

Dette høres ut som en lang klagesang, det er ikke det. Vi liker huset og patioen, og ikke minst den lille blindgaten. Perfekt beliggenhet og hyggelige naboer (tror vi, skjønner ikke så mye av det de sier, men kroppsspråket funker jo). Det franske ekteparet reiste hjem i går, og huset skal tydeligvis renoveres innvendig.

Det ser ut som alle våre innlegg omtaler vin, nå også dette.

Et hjem er et sted hvor man finner vin. Michael Caine

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s