Åh, hvilken lat søndag!

Mariannes innlegg

Ingen kjenner dagen før loppemarkedet har stengt. Sagt av Ann-Mari

Dagen startet som alle andre dager, den som først våkner setter på morgenkaffekaffetrakteren og mater katter. Den som ikke har kaffe- og katteplikt biter seg fast i sengen og venter på servering. Det å mate katter er ingen spøk, våre tre er jo fryktelig bortskjemte og kresne. Problemet er dog utekattene, de får mat hver dag, og de prøver å trykke inn ytterdøren når de hører tegn til liv inne. I tillegg er det to kattunger som får ekstra forpleining, og da skal man passe på at ingen av de voksne kommer og rapper maten deres.

RIMG1467Men alle fikk i dag også, litt husjing og jaging,  men alle fikk sitt. Ann fikk kaffe på sengen og freden senket seg over søndag formiddag.

Nettaviser leses under morgenkaffen. «Snøskred i Hordaland», «Snørekorder står for fall», vinterbilder eller gamle sommerbilder fra gruppen «Hageglade» på FB. «Varning for halka i natt och i morgon» sier Gøteborgsposten. Fra Finnmark er det «Ut på tur», ikke på ski, men med snøscooter. Det ser kaldt ut, og kanskje ikke så mye mosjon?

Ja, ja, de får streve med sitt!

Vår plan for dagen var å kjøre til loppemarkedet i Quelfes i nærhetean av Olhao, men først skiskyting på radio. Norge vant stafetten og det var jo fint, det har ikke vært mange førsteplasser i det siste.

Om morgenen er det ganske kjølig inne i huset, tykke vegger og ingen store vinduer som kan la solen varme opp rommene. Småfrosne som vi var kledde vi oss godt før vi kjørte til Quelfes.2014-06-22 10.39.04

Nå er det kanskje ikke alle våre lesere som synes loppemarked er morsomt, men det synes jeg! All verdens merkelige, stygge, lekre eller nyttige ting. I tillegg er det et yrende folkeliv og det er riktig trivelig å rusle rundt.

I dag ble det ikke så mange lopper på oss, men de vi fant var tunge. Ann fant seg to store, fine terrakottakrukker, de kommer godt med. Det er alltid en plante eller fem som venter på en større og penere potte. P1100622Ellers litt småtterier, men jeg kjøpte en solid og stor bok om plantelatin. Høres kjedelig ut, men det er jo faktisk veldig interessant lesing.

Det ble varmere utover dagen og vi måtte få av oss noen lag med klær og sjal før vi startet hjemover.

Vi tenkte på kald hvitvin og takterrasse, men hadde noen lagt hvitvin i kjøleskapet? Neida, men løsningen var jo å kjøre innom supern på vei hjem. De har en fin ordning med et kjøleskap i vinavdelingen. Problem løst!

RIMG1742
Og det skal sies, takterrassen var stedet,  solen varmet og spanderte 17-18 grader. Det er den første dagen på lenge hvor ikke vinden har gjort det litt grøssent selv om solen skinner.

Og hva skrev man på slutten av barneskolens stiloppgaver om en tur: «Og alle var enige om at det var en fin dag».

5 responses to “Åh, hvilken lat søndag!

 1. Katarina Nordli

  Trevligt vad ni skriver. Hade ni besökt marknaden i Sa Catarina så kunde ni köpa fina jackor för 2 eu styck. Fuskpälsar för 10 eu. Skulle man kunna få en epost-adress? Katarina Nordli hälsar

 2. Vad gott ni har det! Hälsning från ett vintrigt Tidaholm där familjen utökats med tibetanska spanieln Sally, en härlig krabat som trivs utmärkt med katterna.

  • Katarina Nordli

   Är det möjligt att få era epostadresser så jag kan skriva ett brev. Det hela verkar aningen konstlat när man inte kan få kontakt med avsändaren

   tycker jag Katarina Nordli

   • hej, jag var säker på att vi skickade den, men:annmari.marianne@gmail.com
    Vi tycker det vore trevlig att prata med dig i en e-post, så hör av dig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s