Om huslige sysler

Ann-Maris innlegg

«A clean house is a sign of NO INTERNET CONNECTION» ukjent tenker.

skittdjevel

Jeg avskyr støvsugere og alt deres vesen og beteende. De bråker. De har full støvpose. De har feil støvpose. De har forstoppelse fordi de har jafset i seg en raggsokk og en StarWars-gubbe. De tar derimot ikke kattehår. De har kabelvinne som ikke virker.De er av natur ondsinnede og fullt istand til å snuble deg med den forstoppede slangen når du prøver å pirke med en bøyd renserikleshenger for å komme frem til knekken hvor StarWarsgubben sitter fast. De får eieren av gubben til  å gråte i 2 timer og i 100 decibel.

dårlig karma

dårlig karma

I tillegg til kattehår som de avviser, vil de heller ikke ha murpuss, sagflis, aske eller jord. Noe dør inni den ved inntak av disse greiene. Alt i alt en helt unyttig maskin,

Ok, i et land som et omtrent totalt fliselagt fra spanskegrensen til spanskegrensen, så kan man jo bruke feiebrett, og når det er min tur i det huslige, så blir det ofte det.

ikke noe kabeltrøbbel, nei!

ikke noe kabeltrøbbel, nei!

Marianne har godfot med dyret. Hun har gitt den turboutstyr kalt rød støvdjevel,

høypotent djevel

høypotent djevel

og med dette ryker også kattehår. Dessverre, eller heldigvis, er den selektiv . hva gjelder gyldig førerkort på djevelen, så når jeg nærmer meg surner den og blir som ovenfor beskrevet. Greitt for meg! Men kanskje ikke for Marianne.

Men det finnes jo andre huslige sysler. Morsommere, og minst like nyttige. For eksempel brødbakst, eller å hente friske urter inn til dagens middag. Eller bare pusle rundt i hagen og knipe litt vissent, så noen sommerblomster, potte en agave hentet i en grøftekant. Det heter hagearbeid uansett hvor lite det er. Og det kan jo dras ut i tid, så den røde djevelen må nedprioriteres. Tilogmed å mate oppvaskmaskinen er bedre. Den legger i hvert fall ikke ut snubletråder.

Nå, mens vintersporten huserer må jo huslige greier uansett minimaliseres, og det går fint – en stund. Men onsdag er det ubønnhørlig ut med julen, og da skal nok den forhatlige støvsugeren frem og breie seg tenker jeg.

game over.

game over.

Jeg kan gjøre forberedende slavearbeid – nedplukking og denslags. Så får Marianne som har førerkort på dyret som hun forresten sier heter Dirt Devil rase rundt med den så kattene flyr på dør og jeg trekker meg diskret inn på kjøkkenet. Når dyret vel er pakket bort tilbyr jeg en god middag og et godt glass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s