Hvem der?

Mariannes innlegg

Vi har etterhvert fått mange som leser bloggen vår, om enn med ujevne mellomrom. Vi har jo noen trofaste som får melding hver gang vi et har nytt innlegg. blog followI tillegg har vi lesere fra mystiske språkområder. Og vi undres; hvorfor og hvem? Vi kan se om de har funnet bloggen via FB, Google eller andre søkemotorer, men Google f.eks. bestemmer at pga personvernhensyn (liksom!!!!!!) kan vi ikke få se søkebegreper. Google sjekker jo e-posten min, hvis jeg skulle finne på å skrive at jeg har vondt i hodet, drysser det inn med reklame for medikamenter som kan hjelpe mot hodepine. blogJeg bestiller jo ikke noe av remediene, så neste gang jeg nevner hodepine kommer vel meldingen: «Hvis ditt hode sjenerer deg, kapp det av». Personvernhensyn, jo takk!

Men – bloggleserne! Bloggen har vært offentlig over ett år, og vi har fått årsrapport fra WordPress. Interessant, vi ser jo hver dag hvor våre lesere kommer fra, Brasil er opptatt av bloggen – hver dag. Sannsynligheten er jo stor for at de søker på Portugal, og finner vår blogg. Jeg har lest i avisen at barn og barnebarn til de som utvandret fra Portugal, vil nå hjem igjen fordi de tror de har bedre sjanser til utdannelse og jobb her. De som er mer skeptisk tror at brasilianerne vil ha portugisisk statsborgerskap fordi de da kan reise fritt innen EU og bedrive kriminalitet eller høste av sosiale goder. Ikke vet jeg, kanskje det finnes en nordmann i Brasil som er en ivrig leser. Det får vi vel ikke vite, om han eller hun ikke kontakter oss.

Årsrapporten sier at det mest leste (eller klikket på) enkeltinnlegget er «Stjernehimmel, UFO og anarkister». Forbløffende, og har man da søkt på UFO eller anarkister? Det er vel neppe astronomer som har søkt viten i vår blogg.P1100460 Jeg hadde ikke tenkt å fortelle dette offentlig, men jeg våknet en natt på takterrassen og hva så jeg, joda – en UFO. Den flyttet seg raskt over himmelen, hadde røde antenner rundt hele farkosten og røde lys ytterst i antennene. Da jeg flyttet blikket til stjernene som var på sin vante plass så jeg at mange hadde samme utstyr. Karlsvognen hadde f.eks pyntet seg med UFO-utstyr og så ganske flott ut. Jeg måtte bare innse at jeg hadde tenkt for mye på den UFO-interesserte anarkisten, og hadde våknet i ørska. Resten av natten sov jeg godt uten at noen UFOer forstyrret meg.

Tilbake til årsrapporten, de fleste som har lest bloggen er fra Norge, så kommer Sverige og Portugal. blogg klodeVi har hatt besøkende fra 59 land, tipper de fleste ikke skjønner noe som helst av hva vi skriver, andre er kanskje noen vi kjenner og er ute på tur. Som fra Filippinene hvor vår bror Ronald vanker, samt et tantebarn i Chile. Romania, Serbia, Colombia og Saudi-Arabia, kjenner jeg noen som ferierer der og må bruke de kjedelige feriedagene på å lese bloggen vår? Neppe!  Men med den overvåkningen som foregår for tiden, er det jo helt sikkert Google  PST og Obama bruker.  Google er jo mer enn villig til å gi ut opplysninger til overvåkingen,  men ikke til oss.

Vi får bare fortsette å gruble over hvem som leser vår blogg, noe skal man jo gruble over. Men legg gjerne inn en kommentar så vi får stillet noe av nysgjerrigheten.

 

 

4 responses to “Hvem der?

  1. Hei, jeg kikker på bloggen fra Sverige. Er ingen skummel person, veeeeldig vanlig gammel Pasvikdöl. Vi har flyttet ut til kysten utenfor Göteborg og nå som det burde väre vinter så savner jeg Pasvik litt, med kalde, klare dager i blålyset og med snö som knirker under skoene. Her er det «lovet» regn og kuling fra kvelden. Gleder meg not!

    • Hei, Kari. Så hyggelig å høre fra deg. Jeg misunner deg ikke regn og kuling, kan ikke si at jeg savner snøen i Pasvik heller. Fortrekker vinteren i Portugal selv om det er småkjølig om natten.

  2. jeg får dem alle på e-post så de blir lest alle som en 🙂 kanskje ikke samme dag men lest blir de 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s