Vinterens gleder

Mariannes innlegg

«Her kommer vinteren, den kalde fine tida» heter sangen av Joachim Nielsen (Jokke & Valentinerne).  Vinterentusiastene har trykket sangen til sitt bryst, men ifølge de som har greie på det var det ikke en hyllest til skiløpere og den vidunderlige snøen, han sa om vinteren: «Da det er lov å mure seg inne, og endelig være seg selv.» NRK fikk ikke bruke sangen til sine sportssendinger fordi teksten var sarkastisk ment og ikke hyllet ski og snø. Joachim Nielsen var visstnok ikke begeistret for sommeren heller; «Vinteren kan befri norske mennesker fra samfunnsmessige og medieskapte krav om positivitet, sommerglede og optimisme.» 

Og hva er galt med positivitet, sommerglede og optimisme? Ingenting, mener nå jeg. Det gleder meg veldig hver dag når jeg går ut og solen skinner, plantene har ikke frostskader og jeg må ikke tenke på brodder og glatte veier.

skiløper2Men – en sak skal snøvinteren ha takk for: 

Passiv vintersport!

Her i huset er tidskjemaet for sportsendinger viktig. Da må alt annet vente. Det er mange, mange år siden jeg har hatt ski på bena, men dette med vintersport har fulgt meg fra barndommen. Vi satt klistret til dampradioen, dampradionoterte rundetider for skøyteløperne og poeng for hopperne, ventet på at Brusveen eller Sixten Jernberg skulle dukke opp mellom grantrærne og hysjet på hverandre for å få med oss alt. Er det noen som husker at man kunne få små hefter for å notere rundetider under skøyteløp? Jeg hadde mange av dem. Da jeg flyttet til Oslo og kunne gå på Bislett var det fantastisk. Mimre, mimre ……bislett

Nå er jo norske skøyteløpere en saga blott, og hopp er ikke så viktig for meg lenger. SKISKYTING-960x540Skiskyting er jo kommet til og det må vi få med oss, spennende! Og langrenn, selvfølgelig.

Det hender jo her at nettet svikter og da er det på med radio, og sportkommentarene i VG eller Dagbladet. Hvis jeg var redaktør i noen av disse avisene, ville jeg sjekket litt hva reporterne egentlig gjør når de er på jobb lørdag og søndag. skiløper3Kommentarene kommer med 5-10 minutters mellomrom og er ca sånn: «Cologna ser bra ut», «Sundby er litt stiv», «Northug slipper seg bakover, for å spare krefter til spurten» (ha, ha). De sier lite om hvem som leder og sånne bagateller.ForKlogTilJournalis_535901a

I dag satte vi oss på takterrassen med en god flaske hvitvin etter all sportingen. Det er et slit, og vintersporten foregår jo et par måneder til! Men det hjelper at solen skinner, omgivelsene er grønne og hvitvinen billig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s