«Et lille sted i São Brás»

Ann-Mari og Mariannes innlegg

Noen leser bloggen vår! Vi har møtt to kjempehyggelige dansker via bloggen. Det er jo ikke så mange skandinaver her i byen, og for så vidt savnes de ikke. Men da vi fikk en melding fra Vibeke fra Danmark hørtes det ut som om det var noen vi gjerne ville møte. Under telefonsamtale og e-post for å avtale møte  viste det seg at det «lille sted» er pousadaen her i strøket. Pousada i Portugal er staselige gamle herregårder, historiske bygninger, slott og klostre som staten driver som hoteller for å ta vare på eiendommer som har kulturell verdi. Vi har lest oss opp på historien og denne pousadaen ble bygd i 1944 av «National Secretary of Propaganda». Under Salazar, selvfølgelig.pousada

Vibeke og Fleming hadde altså kjøpt en Pousada? Og hvordan bor de hjemme i Danmark? Amalienborg, kanskje?

I alle fall, vi inviterte til lunch i Mealhas, og var, forsiktig sagt, veldig spent på hvordan nå våre bloggbesøkere var, tenk om kjemien ikke var der, tenk om…, og dessuten  og i det hele tatt.  Men lunch ble avtalt GPS-posisjon avgitt og regnet kom så det fikk bli inneservering.

Og all nøling tilside, Vibeke og Fleming viste seg å være akkurat så som vi håpet! Kjemien stemte og det var som å ha gamle venner på besøk. Ingen skurr der i gården. Deres «lille sted» fikk vi  nærmere forklaring om, de har kjøpt en andel. Vi avtalte at vi skal møtes igjen når de kommer nedover i januar, og timene gikk som husj. Fantastisk hyggelig, vi gleder oss allerede til å møte dem igjen.

 

One response to “«Et lille sted i São Brás»

  1. kjekt med «gode naboer»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s