Smaken av ferie

Ann-Maris innlegg.

Det er noe underlig med Underberg..

Det er noe med smak og lukt. Man kan hente frem smaker og lukter, gjenkjenne og tidfeste i hvilken sammenheng man har møtt dem før, selvom mye vann har rent i havet siden sist.                                                                                                                          Så også med Underberg. Dere vet den bittelille gråpapirinnpakkede grønnbrune flasken med en sint, bitterbesk urtekrydret snaps. Av produsenten kalt god for magen. Av meg kalt et absolutt kriterium for ferie. Uløselig knyttet til late feriedager, gjerne  hengende ved et godt plassert cafebord i en travel gate med mye å se på, og med diskusjoner om hvor høye tårn man egentlig kan stable av de kjære små grønne.un

Men denne lille feriefornøyelse er nå dessverre angrepet av direktivsyke. Det er et virus som har infisert EU og er, om ikke dødelig, så i alle fall plagsomt.                 Det er nemlig et direktiv om  taxfreehandel som går ut på at man IKKE kan handle taxfree når man reiser direkte fra EU-land A til EU-land B. Jo, sjokolade og kosmetikk og leketøy og elektronikk og fanden og hans oldemor, men altså ikke Underberg. De står radet opp i taxfreebutikken i sine grønne små reisebager og til en anstendig pris, men akk, så uoppnåelig.

Nå mener du kanskje at jeg bare kan kjøpe dem her hvor jo drikkevarer unektelig er billig, men ikke! Det er lysår mellom steder som selger den lille beske, Almancil er en mulighet, men dit drar vi jo bare  til jul!  Men kanskje likevel om nøden blir stor, vi får se. Dessuten; 488 korker oppsamlet gir en lekker oppsats med glass og serveringsbrett. korksamling er også hardt arbeide og lange turer!

mangler bare 476.

mangler bare 476.

Altså: Norges utsendte i Bryssel bør ubetinget legge alle uvesentligheter tilside og konsentrere seg om Underbergproblematikken. Alternativet ellers må bli at jeg neste gang reiser hit via Oslo, da er nemlig Underberg helt OK å kjøpe.

før avreise Gardermoen.

før avreise Gardermoen.

Men avreise Oslo istedet for Gøteborg er 40 mil ekstra. Hører du, Vidar Helgesen! Tenk på miljøet og karbondioksydutslippene! Rydd opp i taxfreetullet! Gi oss avgiftsfri Underberg!

Og mens du er igang: Vil du ta en prat med Kai Henriksen i Vinmonopolet? Han har sørgelig forsømt seg når det gjelder eksport av akevitt til Portugal. Må vi begynne med egenimport? Vil ellers ansvarsbevisste norske beslutningstakere at vi skal spise julens pinnekjøtt uten akevitt, eller akkompagnert av nødløsninger av svensk eller dansk opprinnelse? Neppe. Vi imøteser en løsning, med forhåpningsfull hilsen fra Mealhas.

3 responses to “Smaken av ferie

 1. Er det ikke det jeg ALLTID har sagt ?? EU = Evneveike Undersåtter…
  En Udefinerbar Rød Grønn Gul gledesløs smørje skreddersydd for folk som IKKE evner å tenke egne tanker …
  Nei søs … kom deg ut av det der U.S. wanna be copy cat laboratorie eksperimentet , nå også med hemmelig kode, så skjønner du hva jeg (og de egentlig) mener.. UE = Uten Underberg.
  God Jul
  Ronald

 2. I min forgremmende iver glemte jeg et par ord.. det skal være : snu på det,så skjønner du hva jeg (og de egentlig) mener..
  Tjo hei

 3. hei, din forgremmede iver gjorde at meningen ble litt borte, men ok. Jeg har som du vet ikke vesentlige innvendinger mot Eu, men Underbergdirektivet kan jo røyne på forholdet, jeg innrømmer det. Men ha en god dag i alle fall.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s