Man kan ikke elske alle.

Ann-Maris innlegg.

» I politikk gjelder det å stryke hunden med hårene så lenge at munnkurven blir ferdig»  Ukjent.,          

                                                                                                                                                                   Si «Angela Merkel» til en hvilken som helst portugiser, og disse fredeligste av alle søreuropeere blir høyeksplosive, illsinte og VELDIG snakkesalige. Og med all mulig grunn. Denne damen har nemlig uttalt at portugiserne ikke trenger så mange med utdannelse over gymnasnivå, det er bedre å være anpassbar til ufaglært arbeide. Og det kan jo se fint ut sett fra Tyskland. Deres industri er nemlig holdt igang av skammelig lavtlønte portugisere og andre

sånn ja, dette blir bra...

sånn ja, dette blir bra…hopp!

immigrantarbeidere. De sørger for å holde hjulene igang og økonomien går så  fint så.

Stusslige 17 % av portugiserne har skolegang ut over gymnasnivå. Det henger sammen med det gamle Salazar-regimet. Da var det offisiell politikk at jo mindre skolegang, dess bedre, folk som kunne lese og skrive kunne jo få ideer regimet ikke syntes om. Bedre da at folk var ufaglærte, fattige og analfabeter. Og  det er vel den ånden som svever over vannene fremdeles, denne gangen i Berlin. I Tyskland har 25% av befolkningen høyere utdannelse. Men Merkel synes kanskje at hennes egne landsmenn bør forskånes for tysk minstelønn, som er 8,50 euro i timen.

Under den europeiske økonomiske krisen de siste årene, har Portugal virkelig hatt det tøft. De har tatt oppsigelser, nedskjæringer, høyde skatter og reduserte pensjoner på strak arm, bitt tennene sammen og stått på. I mange andre land har folk stormet ut i gatene i til dels voldelige demonstrasjoner, men ikke her. Og om det skulle hende her, så er Merkel med og trigger det.

karneval i Loule

karneval i Loule

Under karnevalet i Loule i febrmerkel2uar ble hun godt og grundig uthengt som . ondskapsfull, og nå har portugiserne fått ennå mer vann på mølla. De tolker henne bare på en måte: Merkel og Tyskland vil ha et slavefolk. Fullt mulig at tolkninger har noe for seg. Tyskland skulle kanskje fundere mer på sin historie før de prøver å slå mynt på andre lands vanskeligheter.

ikke veldig populær i Portugal.

ikke veldig populær i Portugal.

Avisenes bilde av Merkel i en unektelig Hitlerlik positur er nok årets bilde her, og blir sittende på portugisernes netthinne lenge.

troika

Se så fint han danser – portugiseren!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s