Og alle disse menn som jeg venter på ………

Mariannes innlegg. 2b46c19b1bfce6b27b842a0ebf263a98

Hva skulle jeg gjort uten menn? Jeg venter og venter på at en brukbar mann skal komme til meg. Jeg har alltid ment at menn burde ligge stille og rolig i en skuff og tas frem når man har bruk for dem. Den eneste av hankjønn som ligger i mine skuffer er katten Sylvester som hvis det er en liten skuffeglipp, øyeblikkelig krafser ut alt han synes er unødvendig og legger seg i restene for å sove.

Men nå, i et leid hus med sine mangler og hittil for meg ukjente skavanker er skuffene tomme for menn og de må hentes inn via min husvert Jaqueline. Og de kommer og kommer, igjen og igjen.

handymanThe tap-man, the fridge-man, the roof-man, the electricity-man, the gas-man, the bed-man (ikke noe lummert med det), the matress-man, the wood-man (han leverer gode kubber til ovnen), the everything-man som er den samme som the tap-man og the roof-man Fernando med tilhørende assistent.

Sengen min måtte skiftes ut da vi flyttet inn fordi bunnen var slått i stykker av forrige leietakere som likte å slå om seg med golfkøller, og der kommer the bed-man inn i bildet. Jeg er ikke veldig fornøyd med sengen jeg har fått som erstatning, den virker litt skjør og den er kort. Jeg er litt forsiktig med å  strekke meg ut med tærne i fotgjerdet, er redd for at sengen skal falle sammen. The matress-man har jobbet mest med Anns soverom. For mange måneder siden kom det en madrass som ble plassert oppå den ene som var der. 1290875-8-1322585452903Dermed fikk hun seng i to etasjer. Som den prinsessen på erten som hun er var jo ikke madrassen god nok, og her om dagen fikk hun en til. Litt for smal og litt for høy og lang til at man kan kalle sengen en dobbeltseng, men pytt. Den ene halvparten av sengen er 5 cm høyere enn den andre, men hun skal sannsynligvis ikke dele sengen her med andre enn katten Gullungen.

Kranen på kjøkkenet har lekket og lekket. En tap-man kom, skiftet pakning og gikk igjen med forsikringer om at dette var bra. Det var det ikke! Tap-mannen Fernando kom igjen, skrudde og mekket, konstaterte at kranen måtte byttes. Han skulle komme igjen i morgen eller en annen dag. tapmanI morgen og en annen dag kom og gikk, men til slutt fikk husvert Jaqueline pisket ham til dåd, kranen ble skiftet og det er slutt på lekkasjen.

Jorge (the electricity-man) ble tilkalt fordi sikringene gikk til stadighet. Han fant ut av det, det var en vannkjele som kortsluttet. Jeg fikk ham til å se på en utelampe som ikke virket uansett hvor mange pærer jeg skiftet. Han fikset det også. Jeg tillot meg å antyde at el-koblingene ute ikke var helt patent. Du vet – sukkerbit med litt elektrikertape surret rundt den. «Não problemas» sa han, for at jeg skulle være helt trygg surret han litt mer tape rundt – og det var det.

The fridge-man har vært her to ganger, og vi venter på at skal komme igjen – som han lovet. Kjøl/frys har fått alvorlig hikkeanfall, og slår seg av med ujevne mellomrom eller piper og skriker. Vi har ventet på mannen i dagevis, og er jo bundet til å sitte hjemme og vente på ham, men han kommer ikke og kommer ikke. Grunnen er antagelig at Jaqueline allerede har betalt ham 60€, og da spørs det om vi ser mer til ham.

Det største problemet er dog lekkasjer fra takterrassen. Når det er voldsomme regnskyll sildrer og renner det over baderomsdøren, fuktflekker på badet og inne på Anns rom. Takterrassen har en glipp mellom tak og gulv, feil helling på terrassegulvet,  og vannet finner veien ned langs veggen. Ikke særlig bra. Murpussen inne inneholder altfor mye sand, flakker av og drysser hist og pist og her og der. Og pussen løsner også når det blir fuktig. Et lett dryss over Anns skrivebord er blitt vanlig. Og da kommer the everything-man inn i bildet. Han var til min forskrekkelse den samme som the tap-man – Fernando. handyman-fix-remind-nag-demotivational-posters-1349207765Forskrekket fordi han ikke er noen kjappfot, akkurat. Han inspiserte, ristet på hodet og gikk igjen. «muito chuva» sa han, og det hadde han jo rett i, altfor mye regn til å begynne med murarbeide. Så der er vi nå, det blir mye regn både i desember og januar. Sånn er det!

Vedmannen og gassmannen kommer når de skal, og vedmannen stabler opp veden for oss. Noe funker!

8 responses to “Og alle disse menn som jeg venter på ………

 1. Hejsan.
  Sjovt, at følge jeres blog. Vi er interesseret i området og har fundet frem til jeres hyggelige skriverier. Jeg er nu på vej til sao bras de alportel. Sidste år købte vi et lille sted i sb og holder nu alle vores ferier i dette dejlige område. Er det muligt at hilse på jer? Mange hilsner Vibeke fra Danmark.

  • hei, Vibeke! Trivelig ¨å høre fra deg, og vi vil da veldig gjerne treffe deg! Når du kommer, ta bare kontakt via bloggen, så møtes vi. Det blir hyggelig! Ha en fin dag!

 2. Hej, Hej.
  Så er vi ankommet til dette lille paradis. Sol, lys og varme, herligt.
  Det er dejligt at i vil tage imod os – vi har alle dagene til rådighed. Sig blot til, hvornår det passer jer bedst. Vi flyver hjem igen på lørdag. Jeg kan ikke se på jeres fotos, hvor i bor?

  • Hei, velkommen «hjem». Det regnet jo veldig mye i går kveld og i natt, men det er jo deilig her. Vi bor i Mealhas, ikke lang unna Intermache hvis du vet hvor det er. Kartet på bloggen plages jeg litt med. Har du et telefonnr. vi kan ringe? Hvor bor dere?

 3. Hej igen.
  Der er meget der ikke fungerer i dette land. Lige nu har vi problemer med internettet og kender også til vandpytter indendørs. Vi bor på pousadaen lige nord for sb og kan næsten se over til jer. Mit telefonnr. Er +45 20 23 80 15.
  Mange hilsner Vibeke

  • hei, i tillegg til internet og vannpytter (vi har de samme problemer) så har vi også telefonproblemer, men vi ringer i løpet av kvelden. Ha det fint så lenge, hilsen Ann-Mari.

 4. Kære annogmarianne
  Tak for en forrygende og hyggelig frokost – og eftermiddag i jeres fantastiske selskab. Det har været en fornøjelse at træffe jer, og alle de tanker vi har haft ved at læse jeres blog er til fulde bekræftet.
  Flemming har ofte sagt, at hele vores familie bør flytte til Sverige pga den måde, vi i øjeblikket behandler flygtninge på, men nu er et nyt problem opstået, for de norsk-svenskere, som han ønsker at træffe er rejst til Portugal.
  Så skal vi ikke sammen beslutte at vores venskab skal udvikle sig i Sao Bras og omegn. Vi har netop berettet for vores børn, at vi i dag har truffet et par formidable Pippi Langstrømpe bedstemødre som har besluttet at reparere deres egen bil. Imponerende!
  Vi glæder os til at lærer hinanden bedre at kende og sender de bedste hilsner fra poussadaen Coracao do Algarve.
  Flemming og Vibeke (vibekebj@hotmail.com)

  • Hei Vibeke og Fleming,
   Vi har hatt usedvanlig hyggelige lunchgjester idag, og gleder oss til en gjentagelse. Det var dessuten godt å oppdage at det ennå finnes dansker som er som dansker var før fremmedfiendligheten kom til Norden.Vi gleder oss til å utdype bekjentskapet. Vi vil dessuten melde fra når vi har reparert bilen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s