Maten er halve føden, sies det.

Ann-Maris innlegg

«If you reject the food, ignore the customs, fear the religion and avoid the people, you might better stay home». James A.Michener.

Nylig kommet «hjem til vinterlandet» i Sao Bras de Alportel, gleder jeg mg til å handle på markeder, spise og drikke andre ting, andre smaker, ja i det hele tatt andre rutiner enn «hjemme i sommerlandet».

rutine i vinterlandet Sverige

rutine i vinterlandet Sverige

Men, like før jeg forlot Sverige var jeg på et marked i Daretorp utenfor Tidaholm. Arrangørene er flinke og får frem mange som viser opp og selger nærodlet mat i mange former, og her kommer jeg til saken, for ikke å si smaken. En av arrangørene, Gunilla Sélea ga meg en smaksprøve på sitt praktfulle syltetøy «Hallon-och choklad» Glasset fikk bli med i en bokkasse som skulle til vinterhjemmet, og idag er det åpnet, akkompagnert av nybakt surdeigsbrød. BEDRE BLIR DET IKKE! Gunilla, mer!

hallon och choklad, bedre blir det ikke!

hallon och choklad, bedre blir det ikke!

Mens jeg venter på påfyll så er det mye godt her også.  Idag er Mariannes bursdag, og vi skal vel ha noe ekstra godt i matveien. Nærbutikken vår har «billiguke» med alt av frukt og grønt, som jo er billig fra før. Men det er jo grenser for hvor mye man kan spise også. Man må nemlig spare plass til vin.

Den lille hagen vår har ellers fått mange planter som gir spiselige ting, i et lengre perspektiv riktignok, men likevel.

en favoritt, anvendelig til alt.

en favoritt, anvendelig til alt.

Sitron, appelsin. oliven, fiken, japansk mispel, chili og masse urter. Litt av mitt hjemmemixede urtesalt er også med hit, vi har ikke plass til storstilte odlinger her, mest smått og godt. Ihverfall godt.

P.S. Jeg hadde tenkt å lage noe godt til middag i dag, men Marianne foreslår at vi inntar middagen på en veldig bra indisk restaurant ikke langt unna. D.S.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s