Man kan bli bekymret av mindre…

Ann-Maris innlegg

«Jeg har kjent flere Zen-mestre i mitt liv. Alle har vært katter»

Den som har  kommet seg ombord på fly med 75 kg bagasje, deri inkludert katt i kabinen, har ingenting mer å frykte. Jeg har prøvd, og skal aldri mer i mitt liv være bekymret for noe særlig. Det meste av mine 75 kg var store planter, georgineknoller, liljeløk og en redd katt.

ok, det er kanskje LITT MYE, ELLER?

ok, det er kanskje LITT MYE, ELLER?

På hjemmebane er han Zen-mester;bare ligger stille og filosoferer og tar til en matbit i ny og ne, etterpå tenker han dype tanker igjen. På bortebane, altså på flytur til Portugal, var han ikke så sikker. for ikke å snakke om hva jeg var. Redd. Redd for at Zen-mesteren skulle reduseres til  en katt som lekket i begge ender, forpestet flyet og fikk oss satt av i Lisboa. Dessuten bekymret jeg meg over mange ørkesløse mellomlandingstimer, flyforsinkelser, svart trøye garnert med gule kattehår – i det hele tatt.

Zen-mester i arbeid

Zen-mester i arbeid

Men- naturligvis- på flyplassen i Faro sto Marianne klar for opplasting av hageskatter, katten og meg. Hjem til Mealhas, og det kjentes helt rett. Dessuten var jeg sliten, mye stress før jeg kom meg avgårde; frukttrebeskjæring, hagerydding, løklegging, og helt på tampen 50 liter suppe til et høstmarked, MEN DET ER HELT OK! Nå er det patio, late dager og trivelige turer rundt i Algarve som gjelder, vinteren kan bare komme, jeg er klar. Og dere skal vite at det er med  dette stresset som med det meste ellers. De fleste bekymringer man har blir det aldri noe av.

Marianne er knallsikker på at en patio på 85 kvm. fint kan romme 150 kvm. planter, og derfor har vi idag vært og raidet » Mediterranean Garden Fair» som kunne oppvise omtrent alt som kan vokse her, og det er mye!

plantemarked for plantefreaks

plantemarked for plantefreaks

Det var umulig å dra derfra uten å pådra seg noen bæreposer. Nå skal vi bruke noen dager på å prøve ut lange og korte rokader, nye vrier, planter i høyden og på taket og hvor i himmelens navn skal vi gjøre av alle digre Dahliaknoller som var hoveddelen av bagasjen? Her kreves nytenkning. Naboene bør se nøye etter grensestolpene sine. I tidligere tider drev bøndene og flyttet grensemerkene sine en halvmeter hvert år, inntil de møtte en annen som gjorde det samme. Jeg bare nevner det, kreativt, det er hva det er! Forresten er den vrien vanskelig her i bygda: Tomtegrense = lik med hagemur, vanskelig med grensepålene. Men vi tenker ut noe!

.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s