I budsjettider som disse …….

Mariannes innlegg

Penger er ikke alt, men det er bedre enn god helse. Du kan tross alt ikke gå inn til slakteren å si: «Se på den pene brunfargen min, dessuten blir jeg aldri forkjølet» og regne med at han gir deg varer for det. Woody Allen

Regjeringen i Portugal har lagt frem budsjett for 2015. Bare et lite utdrag her
: Skatttetatens ansatte skal få høyere status. Det vil innebære at de får politimyndighet, og det å skjelle ut en ansatt på skattekontoret kan medføre bøter eller fengsel. 263041-cant-pay-wont-pay-playDet er helt sikkert mange ansatte på kontoret som får skylden og blir urettferdig utskjelt for de økede skattene de siste årene. Selvforsvarskurs tilbys ansatte.

En annen sak i budsjettet er pålegg om at kommunene ikke får ansette noen om de aldri så mye har bruk for det. Budsjettkutt gjør at mange kommuner må si opp ansatte. Her i kommunen – Sao Bras de Alportel er det bare 320 ansatte, og de må kanskje si opp 50. de hadde ellers planer om å ansstte 40.

Når det gjelder pensjoner her i landet er de små, men dog pensjoner. I følge budsjettet og fremtidsutsikter er det ikke penger til å betale ut pensjoner etter 2030.

Den vanlige portugiser har det ikke lett i tider som disse, de fleste sliter. Det er ufattelig mange som er avhengig av matutdeling, opptil 10.000 i hvert distrikt.financial-crisis-cartoon-1

På den annen side er det mye snusk og rusk i regjering og blant lokale myndigheter. Korrupsjon og midler som «bare blir borte» er ikke uvanlig. Avisene har alltid oppslag om politikere som må gå eller er under etterforskning for tvilsomme affærer. Det samme gjelder banker og deres ledelse. Den ene banken etter den andre blir avviklet pga tvilsom bruk av penger, og banksjefen blir etterforsket.

Og hvor blir verdiene av? For eksempel  eier staten 85 malerier av Miro, miro paintings_0opprinnelig kjøpt av en bank som senere er gått konkurs. Staten ville selge maleriene hos Christie i London for å dekke noe av tapet (de ble kjøpt for 83 mill euros fra en japansk samler). Christie mente at de kanskje kunne få 35 mill euros for dem. En angolansk millionær har bydd 44 mill euro. Christie trakk seg fordi det var tvil om lovlighet og hvem som eide maleriene. De ble sendt tilbake til Portugal.

Men – hvor er bildene? Borte! Ingen vet! Rotet bort!

lisboatoll

Bildet er egentlig fra postvesenet i Johannesburg, men sikkert ikke stor forskjell.

Jeg har en sterk mistanke om at de ligger hos tollvesenet i Lisboa, akkurat som mine pakker sendt fra Norge. Tollvesenet er umulig å kontakte, så sånn er det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s