Markens grøde, og vel så det!

Ann-Maris innlegg.

«Hva kan jeg gjøre når jeg ikke lenger kan grave»? Knut Hamsun i «Markens grøde».

Ja, hva kan jeg si – jo jeg kan si at nå graver jeg som en muldvarp og kunne godt unnvært det. Idag er det ufyselig surt og kaldt, og ettersom frosten ikke har innfunnet seg, er jeg nødt til å grave opp alle georginer som fremdeles blomstrer så flott, kappe dem brutalt og avjorde dem så godt det går.

et surt og kaldt arbeide

et surt og kaldt arbeide

De skal nemlig flytte. Og kilobegrensninger på fly – ja, dere vet. Det skulle mye forskning til før jeg fant ut at utover standard 23 kg +8+PC+katt, så kan man frakte med seg sportsutstyr forholdsvis rimelig; 32 kg. En hjelpsom dame hos TAP holdt helt med meg i at knoller, løk og hageredskap sorterer under sportsutstyr. Man kan vel sporte med  (eller i) hagen!

georginer på langtur

georginer på langtur

Alt skal jo være så mobilt og greitt nå. Mobil home, for eksempel. Og hva er da mer naturlig enn at hagen også er mobil?  Både Marianne og jeg har for ca. 100 år siden(det føles sånn) knekt koden: Alle planter kan graves opp og flyttes, nårsomhelst og hvorsomhelst, og de tar IKKE skade av det, hva enn hagebøker og magasiner forfekter!  All min praktiske forskning tilsier det. Og for liksom å bevise det, har jeg, hvergang jeg har flyttet, tatt hagen med meg. Marianne likeså. Og hvor mange av alle tusen planter vi har slept rundt har strøket med? Kanskje en håndfull. 

plenen blir vanskelig å få med....

plenen blir vanskelig å få med….

Det er Mariannes planter nå. Mine står trygt i bakken hjemme. Men siden Marianne ikke er her og kan forsvare sine georginer, faller spaden i min hånd. Slepingen frem til Faro flyplass med ca 70 kg bagasje ser jeg ikke frem til med mye glede, og jeg skal vedde på at Gullungen blir flysyk og kaster opp i begge ender. Heldigvis er det et direktefly, så de kan vanskelig kaste oss av! Og vel fremme tror jeg at jeg skal sitte på stas en dag eller to og la meg oppvarte mens Marianne planter, sleper tunge krukker og bakser med jordsekker. Og ikke minst er munnskjenk, sånn er min plan.

min sysselsetting mens Marianne pakker ut georginer.

min sysselsetting mens Marianne pakker ut georginer.

Om det går riktig som jeg har planlagt, skal jeg berette en annen gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s