Tull med toll!

Mariannes innlegg

Det første skritt til avskaffelse av byråkratiet er å anskaffe så ubekvemme kontorstoler som mulig. Mogens Glistrup

Jeg har jo alltid ment at Norge burde bli medlem av EU selv om det varierer hvor overbevist jeg er over at byråkratiet i Brussel har kontroll. Men nå gjelder det postgangen (man er seg selv nærmest.)

varselPakker fra Norge blir stoppet i tollen og blir der, mens pakker fra Sverige kommer frem på 4-5 dager. Ann sendte meg en dyne og noen andre greier i mars fra Sverige, ingen problemer, levert på døren før det var gått en uke.
Jeg hadde jo ikke tenkt å bli her så lenge, så det begynte å minke på medisiner. Ikke noe alvorlig; lavt stoffskifte og litt forhøyet blodtrykk. Min søster Eva i Norge fikk fullmakt for å hente medisiner til meg, vel og bra. blogg pakkeHun pakket og sendte, merket med medisiner, kvitteringer fra apoteket.  blogg atacandEtter en måned regnet jeg med at noen hadde rappet pakken fordi de trodde det var dop. Men fordi hun nettopp hadde fått ut medisiner for 6 måneder fikk Eva selvfølgelig ikke noe mer på apoteket. Jeg ringte fastelegen, hun ringte apoteket, Eva fikk medisiner og sendte dem, denne gangen merket som «gave». Det er nå fire uker siden og ingenting hørt om denne. blogg motorsykkel

En dag knakket det på døren og et motorsykkelbud kom med et brev jeg måtte kvittere for, happy, happy – jeg trodde selvfølgelig det var en hentelapp fra posten. Ei var det ikke, da jeg hadde stavet og oversatt viste det seg at det var en melding fra tollen i Lisboa om at de hadde pakken min (den første Eva sendte i begynnelsen av juli).

blogg byråkratiHar vært på mitt lokale postkontor og de sier at hvis en pakke havner i tollen kan det ta en måned eller mer. Jeg har også funnet ut av sporing av pakker i Portugal og ingenting kommer lenger enn til tollen i Lisboa tror jeg. Nå er også pakke nr. 2 havnet i tollen.

Har nå sendt mange e-poster til kundeservice til Alfandega (tollen) i Lisboa, fikk øyeblikkelig svar på den første. De forsikret meg om at pakken var undersøkt og jeg skulle snart få informasjon om dette.  blogg papirVeldig imøtekommende, men jeg har en mistanke om at det er en høfligere variant av: «Vi har mottatt Deres melding og De vil få svar når en kundekonsulent blir ledig (les; når det passer oss).» Når nå det måtte bli. Det ender vel med at jeg må plassere kattene på kattepensjonat, satse på Ryanair eller Norwegian og reise til Drammen og hente medisinene selv. Jeg skal se om jeg ikke finner en vennligsinnet lege her selv om jeg nok helst skal ha oppholdstillatelse eller ha et skattebetalernummer for å få noe som helst. Akkurat som i Sverige hvor man må ha svensk personnummer for å få betale for strøm og telefon. I brevet fra tollvesenet ber de meg om å ringe et tlf.nr., problemet er jo bare at når jeg ringer får jeg beskjed om at det ikke er tillatt å ringe dette nummeret (fordi jeg ringer fra en svensk telefon?), men at jeg kan kontakte kundeservice. Hvilket jeg har gjort uten resultat, samme svar på meldingen.

P.S. Ved hjelp av Jaqueline, vår hyggelige husvert fant jeg en nederlandsk lege som snakket godt engelsk. Han hadde stor forståelse for mine problemer med tollen – helt normalt, tydeligvis. Ikke noe problem å få resept på medisinene jeg trenger heller – bare fryd og gammen! Jeg sender minst en e-post om dagen til Alfandega, de har sluttet å svare, men jeg gjør det likevel. blogg people like youVi pensjonister har jo tid til det, Jeg har funnet frem noen flere adressater innen byråkratiet som også skal få e-post fra meg.

EU, altså!!!!! Men fremdeles tilhenger av medlemskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s