Xylofon, liksom?

Ann-Maris innlegg

«You can`t take any credit for your talents. It`s how you use them that counts». Madeleine dÈngle

Det 11.bud skulle eventuelt lyde:»Skryt ikke av egne barnebarn»! Men det får gå denne gangen. Mitt bonusbarnebarn heter Yaroslav, er 20 år, og et fantastisk musikktalent. Og idag har han satt seg i bilen med kurs Stockholm og Kungliga Svenska Musikhøgskolan. Hva vi vet som yngste elev noensinne, og med ambisjoner om å bli verdens beste på xylofon. Første gang jeg hørte ham spille var i Praha i 2006. Han var liten og tynn og gråblek av barndom i St.Petersburg, men spille kunne han! På turne med et russisk ensemble og med en xylofon surret sammen med hyssing og ståltråd. Dessuten står xylofonisten bakerst i ensemblet, og de andre var voksne, vi så ikke mye av ham. Men hørte.

mer enn leketøy

mer enn leketøy

Xylofon, sier du, den 30 cm lange skeive stigen med mange farger, til å si pling med? Glem det. Da han kom til Sverige fikk han et riktig instrument, han gråt av glede. Thor skaffet ham en lærer i Gøteborg, dirigenten for Gøteborgsymfonikerne, Sverker Johansson. Han tok ikke elever lengre, men var villig til å gjøre et unntak for Yaro. Det har gitt stor uttelling, og han er flittig. Når han ikke trener xylofon, turnerer han rundt i Sverige med annen musikk, og som DJ med lysshow, ja dere vet, en litt annen genre! Egenkomponert legger han på Icloud. På CV`n kan han også skryte av at han ble headhuntet til å spille i svenske Forsvarets orkester i Skøvde, han var for ung og han var russisk, men so what? Var på military tattoo i Ystad og 17.maispill i Norge,men målet er ikke militærmusikk akkurat.

en favoritt i gryten er soljanka, russisk kjøttgryte, aldri nok!

en favoritt i gryten er soljanka, russisk kjøttgryte, aldri nok!

Det blir merkbart for meg når han reiser, det blir mindre porsjoner i grytene, han er et matvrak. Kanskje ikke så rart, han var tynn og gjennomsiktig som skummet melk da han kom fra Russland. Det har endret seg! Men fremdeles alltid sulten!

Altså, med hybel i Stockholm, TV, seng, smørbrødgrill, studielån og kasserolle til nudelkoking. Han er klar for å bli verdens beste på sitt instrument!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s