Siste katt ut.

Gullungens innlegg.

«Women and cats will  do as they please, and men and dogs should relax and get used to the idea» Robert Heinlein.

Jeg har bestemt meg. Jeg tar kommende vinter i Portugal, og jeg tar matmor Ann med meg. Hun er god å ha, for jeg er elendig med bokseåpneren, jeg vil ha fisken kokt og ikke rett fra sjøen, og ikke er jeg sikker på at jeg tør å fly alene heller.

Jeg heter altså Gullungen, tiltross for at jeg er godt voksen. Det var litt pinlig hos dyrlegen når han ville vite hva jeg het, Gullgubben hadde passet bedre, eller? Ellers var dyrlegen grei nok, jeg har vært i krigen og revet et øre tidligere, så vi er forsåvidt gamle kjente.

litt lurvete øre, men ellers god som gull

litt lurvete øre, men ellers god som gull

Men så er det denne vinterbeiteflyttingen da. Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt. Her hjemme på Stenbacken i Tidaholm har jeg det jo så godt som noen katt kan ha det, men mor sier at om vinteren er Portugal bedre. Mulig, jeg synes også at varmt er bedre enn kaldt. Dessuten er både Sylvester og Fia der. De er gamle kompiser. Dessuten blir det greit å skilles fra nabo Rolands katter. De er så freidige at de kommer gjennom katteluken, inn i kjøkkenet og opp i min tallerken. Det gjør jo Fia også forsåvidt, og gir meg gjerne en ørefik attpå, men det er tross alt vennskapelig.

Når mor og jeg snakker om reisen, skryter hun av at jeg kan få så mye fersk fisk jeg ønsker i Portugal. Det er et godt argument, jeg elsker fisk. Og tante Marianne er veldig grei, hun vet veldig godt hvordan en katt fortjener å ha det; Ligge på silkepute og bli servert fersk fisk av en ydmyk menneskeslave.

her finnes nok middager i fleng, tenker jeg.

her finnes nok middager i fleng, tenker jeg.

Men selve reisen, jeg VET at det blir fælt. Mor har nemlig kjørt hårdt program med sele-og-burtrening. Det er skrekkelig, tross at jeg får låne Sylvesters luksusbur. Kanskje jeg blir reisesyk? Jeg vet at mor søker flittig på internet etter korteste flytur, men likevel……

Så har jeg noen andre bekymringer også.. Mor sier at det blir supert, men: Er solnedgangen like fin?

solnedgang på Stenbacken.

solnedgang på Stenbacken.

Er nattehimmelen noe særlig? Finnes det blomster og busker å gjemme seg bak? Finnes det steder å søke dekning når ugreie dukker opp? Og har menneskene mine en like trivelig hage der som her? Mange bekymringer, men spennende.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s