Om stjernehimmel, UFO og anarkister

Mariannes innlegg

“What I thought was a UFO and possible alien encounter turned out to be nothing more than a Frisbee flying at my face.
” Jarod Kintz, The Merits of Marthaism
stormp2 melkeveien

Copyright og med tilladelse fra StormP. Museet http://www.stormp.dk/

Jeg sover ofte på den lille takterrassen tilhørende huset vi leier, og når jeg ligger i mørket og titter opp på milliarder stjerner tenker jeg på ham – anarkisten. Ingen fare, ikke en våt drøm, akkurat!

Jeg begynte for en stund siden å lese en blogg av en amerikaner som hadde loffet rundt i Europa i mange år. Han syntes ikke om sitt hjemland og politikken der. Mente at han ville finne flere sjelefrender i Europa. anarchist_throw_flowersHan kalte seg for anarkist,  revolusjonær og «Black-Power-tilhenger». Han tilbrakte mye tid i Jugoslavia under borgerkrigen der og syntes serberne var praktfulle mennesker, og det er de sikkert i normale tider.

Grunnen til at jeg begynte å lese bloggen var at han nærmest rømte fra Spania til Portugal fordi han opplevde at spanjoler var veldig rasistiske og mistenksomme når de møtte fargede, anarkisten hadde hørt at sånn var det ikke her i landet. Jeg er alltid opptatt av hvordan andre oppfatter Portugal så jeg fulgte bloggen hans fra sted til sted, by til by. Siden jeg jo sammen med Ann har vært de fleste steder i Algarve er det jo enkelt å sammenligne opplevelser. Nå skal det sies at vi aldri har måtte gå til Røde Kors eller Salvation Army for å få et måltid mat, men denne mannen gjorde det. bilde-a-fargelegge-suppekjokken-tt26986I ytterste nødsfall tok han en liten jobb, men helst ikke. Han sov stort sett på strendene, gikk på biblioteket for å blogge på gratis PC og snyltet der han kunne.

Nå roter jeg meg ut på viddene igjen. Grunnen til at jeg tenker på ham når jeg ser på stjernene er han så UFOer både her og der – rene UFO-svermer. ufo potugalHan sov på Faro strand mange netter, stranden ligger nær flyplassen og han likte å se på flyene. Og av en eller annen grunn var det også mange UFOer på himmelen akkurat der. Og man måtte ikke våge å si at han ikke så forskjell på fly og UFOer – det presiserte han mange ganger.

Nå husker jeg ikke akkurat hvordan UFOene hans så ut, men de hadde masse lys og sto av og til stille i luften over ham. Han vinket og trodde de signaliserte tilbake til ham. Når jeg har sluttet å lese bloggen hans er det fordi skildringene fra Algarve plutselig stoppet opp. Det kan jo hende at han ble hentet av en flyvende tallerken.

Han var også noen dager i Tavira, blant utflyttede amerikanske anarkister finnes det et nettverk som gjør at man kan overnatte hos hverandre (hos dem som har klart å skaffe seg husrom). Her var han noen dager hos en dameanarkist oppe i åsene. fl tallOg der var det UFO-forhold kan du tro! Nå er jo ikke de åsene så veldig høyt over havet, men dog. De hadde små UFO-partyer hvor alle hadde vin og dop, fikk knekk i nakken fordi det myldret av UFOer over dem. Min anarkist bodde hos damen bare noen dager fordi han bare fikk bruke PCen hennes en time pr dag. Dessuten var det røykeforbud i huset og brannfare i skogen så han måtte gå kilometervis for å komme til en elv hvor han kunne røyke. For et liv, sier jeg! Sånn kan vel ikke anarkister måtte ha det!

Stjernehimmelen over mitt hus klarer seg fint uten UFOer. Jeg ser jo fly som kommer til eller fra Faro. Når jeg ser noe som beveger seg høyere opp tror jeg nok det er meteoritter eller satelitter. stjernehimmelMen stjernehimmelen er et fantastisk syn å sovne til.

Jeg kan dessverre ikke nok om stjernebilder. Den eneste jeg er sikker på er Karlsvognen. Det får holde. Jeg tror vel heller ikke så mye på UFOer selv om jeg tror at det finnes liv på andre planeter. Jeg har alle episodene av Star Trek (ca 750 skal det være) når jeg vil ha litt utenomjordisk action.

P.S. Det finnes noe så gammeldags som et atlas her i huset – med bilder av stjernehimmelen, tror sannelig jeg skal ta det med på taket i kveld. D.S.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s