FineFia

Fias innlegg

«Verdens beste Fia» sier mor Marianne og hun har vel rett som vanlig!

katt1090376
Nå er det vel min tur å berette litt om mitt nye hjem her i Portugal Jeg må først og fremst si at her er det varmt! Mor Marianne sier at det blir bedre når det blir høst og vinter. Jeg har jo mine yndlingssteder i skyggen og ligger der store deler av dagen. Jeg har en viktig oppgave her i familien; det er å holde patioen fri for nabokatter. katt1090416Sylvester er ikke den første som går i krigen for å beskytte hus og hjem. Han er mer «vente-og-se»-typen. Men jeg har det helt klart for meg at et harmonisk familieliv er avhengig av at vi ikke er for mange som skal dele på maten. Nå tror jeg ikke at alle nabokattene sulter, men det er ikke sikkert at de spiser Gourmet eller fersk fisk hver dag. Det er spesielt en liten gråstripete som ikke tror på teorien om å gi seg, han skjønner jo heller ikke hvorfor Marianne jager ham når han kommer inn og gir ham klapp og klø ute i gaten.

Mor Marianne som er kattevennlig mater gatens katter hver dag. De strømmer på når mor åpner døren og legger ut tørrfor. P1090526katt1090331Som sagt har nok de fleste mat hjemme, men noen er tydelig sultne, har ikke noe hjem og setter pris på foringen. De som ikke er så sultne vil helst ha kos og klø. Jeg deltar jo ikke i den slags massebespisning, men jeg har jo sittet på trappen og observert. Spesielt en liten damekatt som har fått revet av det ene øret ser riktig pjusk ut. Det er helt klart en rangordning blant gatens katter, den lille hvite øreløse og et par siameserblandinger spiser ikke før alle andre er ferdige. Den øreløse er blitt litt mer tillitsfull og løper ikke av sted når døren bli åpnet, mor sier at hvis hun skulle ta inn flere katter må det bli denne. Jeg skal vurdere det.

Ellers: Jeg har tatt med meg min yndlingsleke fra Sverige og morgen og kveld når det ikke er så varmt lokker jeg mor til å leke med meg.  Hun har bare godt av det og det samme sier hun om meg. Jeg er for det meste ute, bare inne for å spise. Og for å vekke mor kl. 6-6.30 for at hun skal ordne med litt frokost til Sylvester og meg. Nå for tiden sover hun på takterrassen og da må jeg jo ikke inn på soverommet for å vekke henne. Det er luftig og fint på taket så det hender jeg sover i sengen hennes.

P1090194

Latsabben!

P1090248

Patruljering av grensen mot naboen

Sylvester er en tur ute i gaten hver dag, ikke bare i vår lille blindvei, men den litt større gaten med trafikk. Mor liker det ikke, men han er sterk og klar på det området. Han jogger over parkeringsplassen og ut i skogen. Han er flink å finne veien hjem, hvis ikke mor er på plass når han vil inn kommer han hjem over taket. Jeg har lurt på hva han driver med ute i skogen. Pelsen hans er full av frø og skitt og det er mye arbeide med å få ham ren igjen sier mor. Nå har jeg sjekket det, en natt mens mor sov listet jeg meg ut over taket og ut i naturen. Mor Marianne var litt oppskjørtet da hun neste morgen fant at jeg hadde pelsen full av skog og dessuten hadde jeg et rift i øret. Hun renset og børstet mens hun ville ha greie på hva som hadde skjedd – hadde jeg vært i klammeri med noen? Hadde jeg revet meg på piggtråd eller torner? Hun graver og spør, men jeg må da kunne ha noen hemmeligheter, eller hva?
P1090523P1090518

P1090471Jeg har til nå ikke vært så opptatt av gatelivet, synes ikke det er spennende så jeg holder meg mest i vår lille patio og en hyggelig og skyggefull soveplass. Når jeg er så nær kjøkkenet er det også enklere å høre når en boks blir åpnet og å kjenne lukten av fisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s