Agurknytt

Ann-Maris innlegg

«Naken greve jager neger med øks». Legendarisk avisoverskrift.

Jeg vil ikke lese aviser mer, jeg har ikke helse til det. Ihvertfall ikke før valget (Sverige)- Det er trist for en avisoman som meg, men nok er nok. Når tross alt nye kriger, drap, trafikkulykker og været er unnagjort, er resten bare gammelt. Avisene vet nemlig at «manns minne» bare ca. 14 dager. Derfor: Når sommeren kommer snur de bare bunken, og nyheter fra ifjor holder helt fint.  Om sommeren er avisene dedikert DEG OG DIN HELSE. Om hvordan du kan leve lenge i landet og bare være 40 og frisk som en loppe når du dør som 120-åring. Går ikke regnestykket opp sier du? Jovisst, se bare her. Alle påstandene her kommer fra et assortert utvalg aviser siste måned:

Ta din manntallsførte alder pr. idag, f.eks. 50 år. Legg til 10 år for daglig traninntak, 5 år for antioksidanter(blåbær), 15 år for å stumpe røyken, 3år for å spise broccoli, 15 år for morgenyoghurten, 15 år for å konvertere til militant vegan, 8 år for 3 daglige timer på tredemølle, 1 år for hver sykkeltur Trondheim-Oslo, 1 år for Birkebeineren, 2 år for Vasaloppet, 1 år for Vätternrunden, 3 år for å sove med åpent vindu.

Marianne uteligger, helt helseriktig.

Marianne uteligger, helt helseriktig.

(ikke i Kina eller Drammensveien) og sånn bortetter i det uendelige. Ved flittig sanking av plussår  kan du lett bli 200 år . Kjedelig når alle kompisene dine har vippet over av skjørlevnet og mangel på gode helseråd via avislesning.

MEN –  alt jevner seg nok ut. Listen over alt du gjør og blir utsatt for er tilsvarende lang; fjesinger, hoggorm, veipirater, kolesterol, transfett, pappvin, portugisiske krigsskip,

en ubehagelig portugiser . unntak fra regelen

en ubehagelig portugiser . unntak fra regelen

irske asfaltleggere, listen er uendelig. Min favoritt i skrekkkabinettet just nu er at du stensikkert faller død hvis du tenner grillen  med furu-gran-eller pinjekongler.

grillen er igang, farlig, kan dø av det.

grillen er igang, farlig, kan dø av det.

Nå når Statskirken både i Norge og Sverige snart er tømt for medlemmer, har vel hun Gud tid til å stemple konglene med varseltrekant? Ialle fall: Avisenes helsespalter er et nullsumspill og bortkastet tid, ikke bra for helsa.

Dog hender det jo at det står ustyrtelig morsomme ting i avisene, og en god latter forlenger jo i alle fall livet. Noen glade eksempler:

N.N. har funnet en sten på Jarfjordfjellet som godt kan være minst 100 år» Sør-Varanger Avis. «Askermann blir konge i Norge». Asker og Bærums Budstikke. Og tilsist: «Mann veltet nesten på sykkel i Gjettumbakken». Asker og Bærums Budstikke.

Tegningen klar? Mitt forslag er at man setter seg med et glass vin og tenker grunne tanker mens konglegrillen tar seg av broccolien. God sommer!

Farlig eller ikke, derom strides helsefolket.

Farlig eller ikke, derom strides helsefolket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s