Hagegleder og -sorger.

Ann-Maris innlegg.

It`s a jungle out there – alment vedtatt utsagn.

Helt bokstavelig – det er en jungel der ute! Jungelen er min egen hage som har vært alene hjemme  2 uker. 2 uker er rikelig tid for ugress, lus, maur, sikader, ja du vet; alt som kan ta livslysten fra en ihuga hagedyrker…. Lusene kommer i år i mange størrelser og farger, og årets motefarge later til å være gråblått og big is beauty tydeligvis. De er megadigre og forferdelig sultne. Maurene er til gjengjeld bittesmå, men kompenserer med å være mange.

det er lusent gjort.

det er lusent gjort.

Hva gjelder ugress, har jeg vanskeligheter med å velge hvilke jeg synes er verst. Rett som jeg tenker at gress er verst, så faller blikket på vassarve, den er verst. Forresten, muligens kløver, eller kanskje den utsøkt ondskapsfulle krypsoleie. Nei, det er vanskelig å velge en versting. Det som er sikkert er at både skvallerkål, løvetann og brennesle er langt nede på verstinglisten, de er alle absolutt kontrollerbare.

ufordragelig, og ikke vil hønsene ha det heller!

ufordragelig, og ikke vil hønsene ha det heller!

Men hagegleder da? Jo, for det første har værgudene bestemt seg for å være velvillige. været er fantastisk, vi har hatt tropenetter og bare noen bittesmå desimaler skiller oss fra 30-gradersmerket. All denne varmen sammen med forrige ukes regn gjør at ikke bare lus og ugress stormtrives, men også blomster av alle slag.

honninrose, skulle vært bilde med duft.

honninrose, skulle vært bilde med duft.

Dessuten; og det er jo litt trist: Alle bær modner dessverre hylende fort og presis på likt, så for et hamstreekorn som meg, er det travle dager. Riktignok trenger jeg ikke akkurat fulle sylteglass, siden jeg har tenkt å tilbringe vinteren i Portugal, men Thor og Hugo takker ikke nei, særlig hjemmegjort saft er i skuddet. Idag har jeg plukket 4 liter bringebær. Til tross for insektplagen, har ingen mark eller bærfis oppdaget at bærene er modne, fantastisk! Nå går jeg ut og plukker kirsebær, jeg så en trostefamilie tidligere idag, og vet at de gjør rent bord – svisj – når de kommer. Jeg er glad i mange ting ved  vingede skarer, men deler helst ikke kirsebærene med dem!

Før trosten for en gangs skyld.

Før trosten for en gangs skyld.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s