Om plantenomader

Ann-Maris innlegg

En hage i bilen er bedre enn en bil i hagen. Tenkt av meg.

ENDELIG er Mariannes pakking og utflytting fra Långstugan et faktum.Takk for det. Hun beretter sikkert selv om det, jeg vil bare fortelle om flytting av hager. Når det kommer til flytting av hager, tør jeg kalle meg ekspert – ingen over, ingen på siden (Non plus Ultra).Da Marianne flyttet fra Støa, grov jeg opp hagen hennes, spylte alle planter helt rene for jord så de kunne pakkes andføttes og tett. De ble komprimert ganske så fint, og nå er det på`n igjen. Ca. 200 planter, samt tulipaner og narcisser er gravd opp og mellomlagret i Thors kjøkkenhage. Riktignok har Thor satt poteter, men plass til en prydhage på flyttefot blir det alltids.potetåker

Men; stort men: Det er et misforhold mellom følgende tre faktorer:  størrelsen på hagen Marianne forlater, størrelsen på den hun har påbegynt i Mealhas, og ikke minst; størrelsen på bilen som skal frakte alle plantene ned til sol og varmebakt innelukket hage. Kabalen går ikke opp! Det gir jo naturligvis tilskudd til både Thors og min hage, men før bilen er lastet med allehånde grønt, er det mye jobb. Nok engang skal staudene hennes bli barrotsplanter. Riktignok er de vant til det, tilogmed en angivelig uflyttbar clematis. Den er ca. 12 år gammel og har flyttet Hauges gt. i Drammen –  Cappelens gate, Drammen – Støa på Ringerike – Varv i Västra  Götaland, og foreløpig mellomlanding hos meg på Stenbacken. Neste stopp Portugal.P1080602

For oss som elsker våre hager, er det ikke sånn at en plante er en plante er en plante–nei, den akeleien kommer fra barndomshjemmet, den Lychnisen er fra tantebarn Mariann, Mahoniaen kommer fra Ragnhild på Aftenskolen, Irisen fra en gammel dame i Folkabo, og sånn er det hele veien. Riktignok er det innimellom en og annenh  helt alminnelig  kjøpt i et hagesenter, men ikke veldig mange, det virker litt feigt!

Siden vi vasket Marianne ut av Långstugan den 31.mai, har vi vært litt på den late siden, og da passer det bra at Tidaholm og omegn har vist seg fra sin beste side, med strålende sol og varme.P1080570 Det har blitt mange timer i min hage uten å gjøre annet enn å flytte seg etter solens gang.

One response to “Om plantenomader

 1. Ron.S.Morris@gmail.com

  Høres slitsomt ut, men noe skal jo dagene fylles med..
  Er usikker på om alle EU’istene nedover Europa er like happy som Marianne for at hun frakter all «weeden» sin (sikkert ispedd diverse katter) i baksetet, Hmmmm :/
  Selv er jeg «big time fan» av ikke å frakte med meg stort mere enn visa kort og tannbørste på mine reiser…..
  God tur
  (y)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s