«Bare pakk!»

… som Grønnern pleide å si når han kom for å sjekke at alle hans slaver pakket materiell eller en av de utallige utsendelser som gikk ut fra Høyres Hus.

Her er det også «bare pakk». Jeg har sagt opp huset jeg leier i Sverige fordi jeg har planer om å tilbringe mye tid i Portugal hvor Ann og jeg har leid et hus. Når jeg er i Sverige får det bli gjesterommet hos Ann.

Jeg pakker og pakker. Hvordan fikk man flyttet før banankassene ble oppfunnet?

Det er noe å fundere over. Kolonialbutikkene i Tidaholm klarer nesten ikke å holde tritt med pakkingen min, men tidaholmerne konsumerer enorme mengder bananer,
tydeligvis. P1080370Hver gang Ann kommer hit har hun bilen full av kasser. Jeg har ikke oversikt over hvor mange det har blitt fordi min hjelpsomme nevø Thor fyller hengeren fortere enn svint og kjører lasset til et lager jeg har lånt hos ham.

Værgudene sørget for en liten ulykke forleden dag da et flyttelass skulle kjøres til lageret. Været var bra nok til at det ikke ble lagt på en presenning – men da! På vei fra meg åpnet himmelens alle sluser seg, ikke snakk om at engelene tisset, det begynte å høljregne. Og i tillegg haglvær. Thor fikk etter noen minutter søkt tilflukt under tak på en bensinstasjon og Ann og jeg var ikke langt bak ham, vi fikk vår del av været, veien var som om det var midtvinter, pløying gjennom hagl og vannplaningsregn. Vi kjørte til nærmeste presseningselger og Thor fikk dekket til hengeren, men skaden var jo skjedd og tørking pågår ennå. DSC02950Det var også en madrass på lasset og når den blir tørr er ikke godt å si.

Jeg hadde merket alle kassene med lapper om hva de inneholder, det er nå antagelig blitt helt og bare tull fordi lokkene måtte tas av for tørking og det er lite sannsynlig at de havner på rett eske. Ann synes at esken med beskrivelsen DSC02953«Diverse, husker ikke» var fin, men nå kan det jo sies on 20 kasser. Pyttsan!

Og jeg kasserer ting! Da  jeg flyttet fra Norge fylte jeg en container med kassable saker, det samme gjør jeg nå. Det meste av det som går på lager er bøker og hobbygreier.

Et ordtak sier: «Hvis du eier mer enn syv ting er det tingene som eier deg». Jeg skulle ønske at det var mulig å eie bare syv ting, men hvordan kan man feks. velge ut syv bøker av flere tusen. Det går jo ikke! Min yndlingsforfatter er José Saramago og yndlingsboken er «En flåte av sten», evt «Det året Ricardo Reis døde». «En flåte av sten» har jeg lest flere ganger, men jeg finner den ikke! Lånt bort, somlet bort? De bøkene ville vært blant de syv. Boken dukker vel opp igjen, men den er dypt savnet.

Ann og Thor har vært veldig hjelpsomme under pakkingen. ikke minst har Ann gravd opp mange av mine planteskatter (130 sier hun).
I tillegg kommer mesteparten av tulipaner, narcisser, P1080321 liljer og P1080320allium. Man skal jo ikke gjøre det, men det blir mange igjen, og haven her er fremdeles mye flottere enn da jeg flyttet inn.
Det er jo ikke sånn at jeg kan flytte alle plantene til Portugal. Den lille haven/patioen er på ca, 85 kvm og må i hovedsak baseres på planter i krukker. Mesteparten som graves opp blir plantet i Thors have som er stor oDSC_0114g rommer masse.

P1080489Kattene? Fine Fia vet jo ikke noe om Portugal, men hun følger gjerne etter meg når jeg arbeider, da jeg ryddet på loftet fant hun ikke noe annet å ligge på enn en liten bit glassvatt. Heldig for meg at hun ikke sover i sengen min om natten. Sylvester vil gjerne til Portugal igjen og har plassert seg i bilen – redd for å bli gjenglemt? Ingen sjanse for det!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s