David Attenborough og jeg- to verdener

Ann-Maris innlegg.

«Ah,but when a predator leaves, another inevitably will take its place. A void never remains a void for long».

A.T.Baron: A Tale of Two Squirrels.

Åh, dette avskyelige ville dyrelivet! Og åh, hvorfor er ikke alle ville dyr et annet sted, hos dem somvil ha hagen rasert av alskens ondsinnede fir-og seksbente krapyl? Når David kryper rundt i jungelen og snakker henført om allehånde uhumskheter, sitter jeg i hagen og forsøker tappert å forsvare det lille som er igjen av den.Kan ikke min plett på jorden bli spart når det er så mye ubrukt natur? Svenskene er ikke så flittige turgåere, så det er fritt frem for alle udyr der ute. Vennligst ligg unna Stenbacken!

For eksempel: Som jeg har fortalt tidligere har rådyrene glefset i seg alle mine tulipaner mens jeg satt troskyldig tilbakelent i Sao Bras.katt1040211 Men forskning viser at de også har hatt i seg peoner, orientvalmuer, persille, flox, anisisop og i det store og hele alt unntatt narcisser. Siden de er giftige ville jeg ha foretrukket at de tok det. En rød kvann tok de også, forargerlig! Og en toppgnagd Hosta er i min verden en absolutt ulykke. Og så er det maurene, de underminerer clematisen, og gudene vet hva de driver med under vinrankene,jeg har mine tanker,men tør nesten ikke å kikke etter.maur

Men verst av alt, Villsvinene er på kurs fremad marsj! mot min hage. Jeg har bare 4 naboer. i vinter har et villsvingjeng husert på et jorde mellom oss. Dermed har naboene allerede fått opp elstengsel. Og hva blir da mest attråverdig for svinepelsene?villsvin Klart,min hage.

Hos Marianne er det harer, uhyggelig store, omtrent som småfalne kenguruer, De heter Hare Krishna alle sammen, og jeg vet at de snart er hjemme hos meg.Og hva da? Heldigvis er reven som lusker omkring ikke intressert i hagen,det takker jeg for.

Men fuglelivet er greitt. Herr og fru dompap spiser frokost sammen på fuglebrettet hver morgen før de kaster seg over redearbeidet. Fluesnapperne er igang med rugingen allerede, etter lange kontroverser om interiør. Pappa kom først og innredet, men mor mislikte bruk av småkvist, ikke noe shabby-chic her! Utmed det og inn med hønsedun, takk.

Nei, ville dyr skal være i det ville, punkt. Og de skal ikke være veggiser. Heller ulv enn rådyr, må bli min konklusjon. Og dessuten har jeg lest at David Attenboroughs fantastiske naturfilmer er stort sett gjort i dyrehager og studio. Ikke noe studio Stenbacken, takk!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s