Et Herrens vær!

Mariannes innlegg The best thing one can do when it’s raining is to let it rain. Henry Wadsworth Longfellow

Jeg er slett ikke fornøyd med hvordan Herren organiserer været for tiden. Nå skulle det være vår her i strøket – Algarve. Og da jeg en dag kjørte til Santa Catarina måtte jeg stoppe for å ta bilde av noen fantastiske judastrær som blomstrer om våren.

P1070677

Cercis siliquastrum i fri utfoldelse

Da jeg bodde i Drammen fikk jeg et judastre i gave av Mariann. Det var 80 cm høyt og blomstret flott første året, men det overlevde ikke vinteren. Det kan leve i Norge under gode forhold. Treet blomstrer på bar kvist og er fantastisk flott. Men våren ter seg ikke bra ellers her. Riktignok hadde vi en uke med supert vær med 22-25 grader i midten av mars – strålende!  Men så kom regnet, stormen, lyn, torden og haglvær. Og det har holdt seg her noen dager nå. I morges sto jeg opp til strålende sol, men varte det? Nei, morgenkaffen i solen måtte avbrytes fordi det høljet ned igjen. Plantene har ikke godt av dette, det er helt sikkert. De som står i et stort blomsterbed går det nok bra med, men verre med de som står i potter, det flommer over og hullene i bunnen klarer ikke vanntilgangen.

P1070713

Calla palustris led i haglværet, den har stått her i årevis og er ikke av de sarte.

Haglværet slo masse blomster og blader i filler. Skal det hagle når det er 13 + ute? (Det hvite på bildet er hagl.)P1070704En meteorolog vil nok si ja, men jeg sier NEI! Det beste som kan sies er at det er fascinerende å se på, jeg prøver stadig å fange været på video eller bilder, men er ikke fornøyd med resultatet. Vanskelig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s