3 hager – del 2

Ann-Maris innlegg.

«To weed or not to weed, that`s what gardening is about» ukjent smarting.

Akkurat nå virker hagearbeidet like meningsfullt som å gi havre til en død hest, det blir ikke noe nevneverdig resultat, ihvertall ikke på kort sikt. Alt er bare kaldt, grågrønt og sjarmløst.

Thors hage.                                                                                                                                               Kvisthaugen er under kontroll, forsåvidt som alt er samlet og klart for sin endelikt som mat for kompostkvernen. Og hagegudene skal vite at denne hagen trenger all kompost den kan få. Hagen er nemlig født som en slags sanddyne, niks humus. Mange års tilførsel av alt fra vissent ugress, kjøkkenhagerester og kaffegrut, hønsebæsj og potetskall har hjulpet, men det er langt igjen. Til gjengjeld blir sanden fort varm om våren, noe for noe.                                                        Stripegresset i skulpturrabatten er nå temmet. DSC02803Total oppgraving, jordsålding. Litt av gresset plantet tilbake i en nedgravd stor balje, og gjerde av vakkert røde kornellgrener utenpå. Ikke helt Fort Knox, men bra.      DSC02793                                                     Thor beskar vinranken før han dro, og det var i seneste laget, den står og blør som en gris, så jeg formelig ser rødvinen renner ut!  Men den er så kjempediger at jeg tror den klarer seg. Og hans fantastiske pæretre er bare best!

Mariannes hage.                                                                                                                                     Mariannes pinnsvin er observert , så kaldt som det er idag, må det ha bommet grovt på oppstandelsesdagen. Hva er det forresten med denne tassen som gjør at (nesten) alle blir glade av synet?P1010761 Derimot blir jeg ikke glad når jeg går ned i plantekjelleren. Ikke fordi noe har gått galt i vinter, på ingen måte. Tvertimot, det står så bra til at jeg må begynne å ta toppstiklinger av Dahliaene så de ikke forvokser seg, det er langt til utplanting, det kan man trygt si.                              Siden Mariannes hage ikke er utstyrt med rådyr, ligger det til rette for en fantastisk blomstring om en liten stund. Liljene er også på vei opp, jo, det er håp, bare ikke idag. Denne hagevaktmesteren har en dårlig dag på jobben!

Min hage.                                                                                                                                                    Den «svarte» stokkrosen som sto her da jeg kom hit, var nedgrodd i brennesle og  så ikke glad ut. Jeg flyttet den ifjor plantet den med en hel bøtte blandet godt husholdningsavfall (bare vegetabilsk såklart). Den eksploderte i både vekst og blomstring, nådde heftige 2,4o m høy og med hundrevis av blomster. Undres på hvordan den blir i år?       DSC02228                                                                                                                    Den hvite løytnantshjerteskatten, den røde kvannen og all lavendel er i strålende form etter vinteren, det er bare å glede seg. Jeg later som jeg ikke ser de ynkelige tulipanrestene etter udyrenes herjinger, får glede meg over mengder av narcisser.                                                                                                                                                  Men:Hvorfor er et fast grep om løvriven så provoserende for vindguden? Fra blikkstille til stiv kuling, nordavind fra alle kanter, på 20 sekunder? Løvhaugen som lå igjen etter meg i går kveld er ingen haug lenger, snarere små, men mange ukvemsord utover plenen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s