Lat katt i nytt miljø

Sylvesters innlegg. En enda liten katt gör att man inte kommer hem till ett tomt hus 
- man kommer hem. PAM BROWN P1070641

«Er det min tur nå igjen? Jeg mener da virkelig at jeg nettopp skrev et ypperlig og velformulert innlegg om å flytte til nytt hus. Marianne må jo forstå at jeg har travle dager, det tar tid å tilpasse seg et nytt miljø og nye naboer. Og så må jeg jo sove mye. Det er katteloven, 3 deler av døgnet skal man sove, den fjerde delen kan man bruke til å spise, kose med mor eller gå tur. 

Ok, da! Jeg skal beskrive livet i São Brás sett fra et kattesynspunkt. P1070672Jeg må med en gang si at den lille bakhagen vår er helt perfekt. Når jeg ligger på hagemuren har jeg oversikt over hele hagen, og også naboens. Ingen katt kan komme snikende og skremme vannet av meg. Og taket er jo supert. Nabokattene har stort slett sluttet å komme inn i min hage. Det har gått forbløffende greit å markere revir.  Jeg har også fått mer frihet, Nå kan jeg få sove ute om natten. Hvis jeg kniper igjen øynene og later som jeg sover når Marianne kommer for å rope meg inn fordi hun skal legge seg, lar hun meg være. Med åpen katteluke kan jeg jo likevel gå inn og vekke henne når det er på tide med frokost.

P1070656

Noe skummelt i gaten i dag?

Hagen er én sak, en annen er gaten. Det er stort sett der alle nabokattene befinner seg. De ligger i solen, under biler, bak hjørner – og en liten eksosrype ligger ofte på matfars motorsykkel.  P1070654

De er mange! Og hvem kan vite om de vil mobbe en innflytter? Jeg er en overbevist pasifist ( noen sier feilaktig at jeg er litt pysete). Jeg trekker meg tilbake når noen nærmer seg og slåss bare i ytterste nødsfall. Nabokattene virker vennlige og fredelige, men hvem vet? Det gjør at turene i gaten ikke alltid blir så lange. Marianne lar døren stå åpen så retretten er fri.   En liten tur hver dag tar jeg i allefall, tryggest er det jo når P1070321Marianne sitter på trappen og babler beroligende. Hun vil jo aldri tillate at noen angriper meg.

P1070682

Husets herre?

Og jeg får skryt, klapp og klem når jeg kommer inn. Med litt flaks får jeg også en ekstra godbit.    Livet er ikke så verst i São Brás!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s