Litt mer om hus – og golfspillere

Mariannes innlegg

«Lang natt og kort søvn passer dårlig sammen.» – Norsk ordtak. Det gjør forsåvidt passe lange bein og kort seng også

P1070669

Solnedgangen sett fra taket. altfor mange kabler og antenner forstyrrer jo, men vakkert likevel

Fremdeles strålende fornøyd med hus, hage, været og området i São Brás. Det har ikke falt en dråpe regn og det har vært mellom 22 og 24 grader hver dag etter at Ann reiste hjem 8. mars.  Jeg vil jo ikke påstå at hun har noe med det å gjøre, men Sylvester og jeg er veldig fornøyd med vårværet. Jeg pusler i hagen, skrubber bort mose og grønske av murer og trappen til taket. Jeg potter og planter, sitter mye stille (med et glass vin), leser og nyter at det vokser og gror. P1070650Blomkarsene som vi sådde i desember rakk akkurat å begynne å blomstre før Ann reiste til Sverige.

P1070660

Har prøvd å skjule litt av parabolen på taket.

Vi har jo leid møblert så møblene får vi ta som det er, men enkelte ting har jeg ikke lyst til å venne meg til: Senger og dyner. I Norge og Sverige og sikkert mange andre land er sengene minst 2 eller 2,20 m. lange. Selv er jeg 1,62 på strømpelesten, men jeg synes at senger som er ca 185-190 cm. er for korte. seng kortKan man strekke seg ut i en så kort seng uten å stange hodet i/sparke i hode- eller fotgjerdet? (Heter det fotgjerdet?) Jeg kan ikke det. Portugiserne er jo små, men huset eies og utleies av briter. Har de så korte senger i England? Aldri lagt merke til det. Så er det det merkelige systemet med et ullpledd og et laken som er brettet over pleddet øverst. Er det noen som har klart å sove i dette arrangementet en hel natt uten at det blir krøll, så vær så snill å fortelle meg hvordan det lar seg gjøre. En ting er på hotell hvor en flink dame rer opp sengen hver dag, men fikse det selv – kan ikke, vil ikke.

Filomenas hus i Santa Barbara hadde det samme systemet, men hun hadde en slags vegg-til-vegg-dyner, tynne, men store – 2,20×2,40. Vi kjøpte dynetrekk i samme størrelse og det gikk jo på et vis. De samme dynetrekkene bruker vi her i São Brás, problemet er at de elendige ullpleddene er ikke så store, de forsvinner lett i et hjørne av dynetrekket når man har snudd seg noen ganger. Men madrassene er supre, ikke noe å si på det. Sengene er en annen ting.

golfer sint2
Og her kommer golfspillere inn i bildet. Jacqueline som leier ut huset forteller at hennes forrige leieboere knuste dører, vinduer og senger – med golfkøller! Sengen på mitt soverom er nå byttet ut fordi sokkelen var slått i stykker. Sengebunnen i Anns seng er ikke helt bra den heller, sprukket hist og her.

Baderomsdøren var det bare fliser igjen av etter golfspillerne, så for tiden er vi uten dør til badet. Ellers var det meste av kopper, kar og sånt knust. Det må ha vært litt av en fest! Jeg har alltid trodd at golfkøller var noe dyrt og dyrebart, men der ser man.
golfer sintJeg må si at de golfspillerne jeg kjenner virker som fredelige mennesker, men hvem vet hva som kan skje hvis de ikke klarer å få den bittelille hvite ballen i det bittelille hullet akkurat når de er mye mer enn bittelitt sikker på at det skal gå bra. Tar de caddyen under armen, løper hjem og knuser dører? Ikke vanligvis, tror nå jeg! Men hvem er jeg som tror jeg kan uttale meg om golf?

P1070644

Loppekrukkene har fått innhold

Jeg var på loppemarked her i São Brás på søndag og jeg så en dame som istedet for stokk hadde en golfkølle som hun støttet seg på. Jeg innrømmer at jeg trakk meg litt unna da hun nærmet seg.


P1070645Men jeg fikk kjøpt noen flotte krukker på loppern.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s