Huset i São Brás

P1070383

Huset sett fra gaten, det ser jo ikke imponerende ut

P1050908

Sjarmerende og fredelig gatestubb

Mariannes innlegg. Man kan si mye om portugisiske hus – også om dette.

P1070632

Et stort bed i bakhagen, vi har ryddet, beskåret og begynt planting

P1070630

Takterrassen med sol fra morgen til kveld

P1070406

Trappen til taket, nyinnkjøpt rosmarin i forgrunnen

P1070379

Innerst i hagen og Sylvesters yndlingsted

P1070392

Det skal bli frodig og flott etterhvert
Jeg liker virkelig huset og den lille bakhagen/patioen eller hva jeg skal kalle det lille grøntområdet som er fliselagt. Grøntområde fordi det er et stort opphøyd blomsterbed og murer og hyller som ber om å få bli en del av hengende hager. Halve arealet er en pergola, dessverre er den nå dekket av guffent, grønt plastnett, men det vil bli perfekt med bambus eller pil, man får kjøpt sånt i metervis. Takterrassen vil bli perfekt for sukkulenter og kaktus som tåler varme og tørke. Terrassen er liten, har en stor parabolantenne som ikke er så vakker (kan kanskje danderes med noen fine slyngplanter), men taket har plass til masse planter og det nødvendige av møbler. Og den lille blindgaten er helt perfekt. Men huset har jo sine særegenheter. Det er bygd i 1872 som antagelig alle husene i gaten fordi de henger sammen. Jeg har naboer på tre sider og katten Sylvester kan vandre fritt over takene. Hvilket han også gjør, jeg har bestemt meg for å ikke bekymre meg for mye om hva han driver med når han bare kommer hjem igjen. Han vet hvor han bor og tilbringer mesteparten av tiden i hagen.

Portugisiske hus har som de fleste hus i varme land små og få vinduer og tykke murvegger for å holde varmen ute – henholdsvis inne. Når man ser hus med gulv-til-tak-vinduer er det helt sikkert at det er utlendinger som har bygd huset – her i strøket sannsynligvis briter. Dette huset har bare to vinduer, ett i hvert soverom, pluss et lite på badet. Dagslyset i stuen kommer fra ytterdøren som for så vidt også har et vindu som kan åpnes. På kjøkkenet er det spalter i taket, takstenene er byttet ut med glasstener i takstensfasong, smart nok, men det burde vært flere. Fra kjøkkenet går døren ut til hagen, den døren har også en luke som kan åpnes for luft og lys. Takhøyden er et lite problem, taket skrår fra normal høyde til ca 4 meter. Jeg ser spindelvevet høyt der oppe, men har ingen muligheter til å får det bort. Stige er nok tingen, men det har vi ikke. Har prøvd med langkosten, men nei, heller ikke røret til støvsugeren.

På leting etter et hus vi kan leie har vi vært inne i veldig mange og uten unntak kommer man rett inn i stue P1070320eller P1070321kjøkken. Ikke noen entre eller vindfang. Altså heller ikke noen steder å henge yttertøy eller sette fra seg sko. Men sånn er det, andre skikker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s