Noe om bur

Ann-Maris innlegg.

«Jeg gikk på fugletorget og kjøpte fugler til deg, min elskede.                                          Jeg gikk på blomstertorget og kjøpte blomster til deg, min elskede.                           Jeg gikk til skraphandleren og kjøpte lenker til deg, min elskede.     slave                              Så gikk jeg på slavemarkedet og lette etter deg, men jeg fant deg ikke, min elskede». Jacques Prevert (fransk lyriker)

Dette lille diktet hørte jeg for første gang for veldig mange år tilbake, og har ikke riktig kunnet bli ferdig med det. I en verden med så mye bur og tvang som det jo er, blir man jo også påminnet om det hver dag. Idag er mine funderinger omkring burfugler.

Naboen vår, som har en gneldrende liten hund og hesten Bardomoleo, har fugler i bur. Jeg synes ikke om det. Ikke alle dager, men av og til er de på luftetur i en lukket liten bakgård. Han har i alle fall 3 stykk undulater. De sitter i hver sitt bittelille bur.Han henger burene på rekke og rad på veggen, og det er det. De får et lite glimt av en himmel de aldri kan nå, og det er det de får. Noen kaller burfugler for en glede. For meg er det dyreplageri.undu

Marianne og jeg var på et stort loppemarked i Quelfes for noen uker siden, lopper nok til alle.Øverste del var boder hvor det ble solgt grønnsaker, skinker, blomster og trær i salig blanding. Og under et tre sto fuglehandleren! Massevis av bur.burfugler Massevis av fugler.Undulater, kakaduer, papegøyer av ymse slag, duer, vaktler, høns, fasaner og kalkuner. For en som mener at burhøns er en styggedom, så var det forferdelig å se. Jeg vet at det er fuglemarkeder overalt i verden, og jeg vet at om jeg var styrtrik, så kjøpte jeg opp alle disse livstidsfangene og slapp dem løs. Hva galt har de gjort? Ingenting. Er det noen som riktig tror på at burfugler synger fordi de er glade? Jeg tror det ikke.                    

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s